EXCLUSIV / Situație explozivă la CNE Brașov: directorul Florin Paraschiv a demisionat

Numit pe 15 septembrie 2019 la conducerea Centrului Național de Excelență Brașov, profesorul Florin Paraschiv a demisionat la începutul acestui an.

„Se pare că interesele de grup sunt mai puternice decât cele ale handbalului românesc. Există diferențe majore între mine și vicepreședintele FRH, Steluța Luca, în ceea ce privește pregătirea tinerelor jucătoare. Eu cred că, încă de la început, nu am fost dorit, fiindcă nu fac compromisuri și nu fac parte din „gașcă”. S-a spus că fetele nu au progresat, dar au fost la un pas să învingă pe CSM Galați în campionatul Diviziei A. Atâta incompetență și fariseism rar mi-a fost dat să văd. În decembrie, la Izvorani, când trebuia discutată strategia de pregătire la centrele naționale știți ce au transmis reprezentanții federației? „Pregătiți fetele cum știți voi. Faceți individualizare și pregătire fizică.” Incredibil! În plus, de la CNE Brașov pleacă cine vrea. 15 jucătoare au fost transferate la Sepsi Sfântu Gheorghe și 2 la Baia Mare fără ca măcar să fim înștiințați „, a declarat Florin Paraschiv pentru Handbal Mania.

Se pare că, în vară, Primăria Brașov a intenționat să sisteze finanțarea centrului, deoarece nicio jucătoare de acolo nu a evoluat pentru Corona Brașov. În sezonul trecut, cele mai valoroase junioare III au jucat pentru Sporting Ghimbav, în timp ce, în acest sezon, ele au fost redirecționate către Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă ce nu a participat în campionat anul trecut!

Pe 6 decembrie, profesorul Florin Paraschiv și-a trimis demisia la FRH, care urma să devină efectivă pe 1 ianuarie dacă nu erau îndeplinite trei condiții solicitate de șeful centrului: înlăturarea imixtiunii părinților, sprijin FRH și clarificarea gestiunii. „Poate ați fi crezut că mă va căuta cineva să îmi ceară sau să îmi ofere niște explicații. Ei bine, nu, nu am primit niciun semn, astfel că eu nu pot continua în asemenea condiții”, a precizat Florin Paraschiv.

În acest moment, la CNE Brașov au mai rămas 18 jucătoare, din care 5 aparțin de Sepsi Sfântu Gheorghe, astfel încât există riscul ca echipa centrului să nu aibă cu cine se prezenta la meciurile de Divizia A. „Am înțeles că cele plecate la Sfântu Gheorghe au deja și impresar. Eu nici nu îmi las jucătoarele la centru, fiindcă cei de acolo le sucesc mințile copiilor „, ne-a spus un antrenor de la nivel de junioare.

De altfel, nemulțumirile vizavi de felul în care federația gestionează sectorul de copii și juniori sunt din ce în ce mai mari, astfel că există chiar intenții de a nu se mai participa la campionatele organizate de FRH și organizarea unor competiții private.

„Este nevoie, mai mult ca niciodată, acum,  în cel de-al doisprezecelea ceas, de oameni competenți si corecți, care să înceapă reconstrucția de la zero. Dacă ai fost sportiv de performanță, asta nu înseamnă că ești și un bun antrenor. Nu numele ar trebui să conteze, ci pregătirea și rezultatele pe care le are fiecare, bineînțeles raportat la condițiile pe care le are fiecare”, ne-a spus unul din antrenorii implicați în competițiile junioarelor.

Cine este Florin Paraschiv ? Decan al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „George Barițiu” Brașov, absolvent al Școlii doctorale din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (Universitatea din București), deținător al EHF PRO COACHING LICENSE (Paris, 2018), a fost antrenor la Handbal Club Rom-Cri Brașov, Centrul Național Olimpic pentru Tineret Brașov și Centrul Național de Excelență Brașov.

3 comentarii la „EXCLUSIV / Situație explozivă la CNE Brașov: directorul Florin Paraschiv a demisionat

  • 15/01/2020 la 19:28
    Permalink

    Fraților,faceți praf tot,incendiul din Australia distruge păduri,prostia din Romania distruge copii,l-am împușcat pe Ceaușescu pentru subminarea economiei,noi,cei crescuți în acele vremuri am făcut și sport,am și învatat am și muncit,am fost învățați să dăm totul pentru societatea socialistă multilateral dezvoltata ,eram medaliați cu aur la campionate mondiale,europene,olimpiade,in schimb,astăzi,prostia și infatuarea ne distrug copiii,carte NU,sport NU,munca NU ,buna creștere NU și aș mai continua cu NU,promovam in schimb nonvalorile,neamurile și toți prostalii puși în funcții de conducere pentru a continua îngroparea acestei țări care a fost un simbol pe harta lumii.
    Rușine învățământului,rușine federațiilor,rușine antrenorilor de la CSS uri care își câștigă banii din munca ,cu acești copii care vor să facă sport in …romania și rezultatele le vedem în toate ramurile sportive și nu numai.

    Răspunde
  • 16/01/2020 la 00:58
    Permalink

    Competitiile private ar fi benefice cui, in lipsa legilor care sa permita acest lucru? Centrele au rol intermediar de pregatire, cineva le confunda (intentionat?) cu niste cluburi. Copiii vin si pleaca sustinuti de parinti si de bunavoie, in termenii contractuali. Au plecat la mai rau, cumva?

    Răspunde
  • Pingback:Echipa federației nu s-a prezentat la meciul de campionat de la Bacău – Handbal Mania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *