HCM Slobozia e la un pas de colaps
Promovată în 2019 în Liga Florilor, HCM Slobozia se află într-o situație financiară extrem de delicată, probabilitatea ca echipa ialomițeană să nu poată evolua în ediția viitoare a primului eșalon fiind foarte mare. De altfel, echipa a rămas fără antrenorul Gheorghe Covaciu și are, la acest moment, doar două jucătoare sub contract ! Site-ul independentonline.ro a publicat un raport pe care președintele Nicolae Goida îl va prezenta în ședința Consiliului local Slobozia din 25 iunie. În documentul menționat se precizează, printre altele:
- 2.000.000 RON este o sumă insuficientă pentru atingerea obiectivului de rămânere în Liga Națională, fiind doar o mare risipă de bani publici cu un rezultat de dinainte știut: RETROGRADARE (anul acesta retrogradează direct 4 echipe);
- 3.000.000 RON este o sumă cu care se poate lupta pentru atingerea obiectivului, cu mențiunea ca această sumă să fi fost prinsă în bugetul autorității locale pentru proiecte sportive încă de la începutul anului pentru a se putea face o strategie;
- contractul de finanțare s-a încheiat în data de 15.06.2020, clubul nemaiputându-se angrena în nicio cheltuială legată de activitatea sportivă până la data semnării noului contract (posibil la sfârșitul lunii iulie 2020). Există o perioadă din 5-6 iulie 2020 până în momentul în care s-ar semna contractul când nu putem avea activitate cu toate că este OBLIGATORIE (plăți sportive și staff, cantonament, pregătire precompetițională, medicamentație, masă, cazare, viză și analize medicale, turnee de pregătire, transport, închiriat sală antrenamente, etc);
- probabilitatea negocierii și aducerii la echipă a unui întreg lot plus antrenor (pentru Liga Națională) este extrem de dificil de realizat dacă nu chiar imposibil la acest moment (nu mai sunt jucătoare fără contract, iar cele care sunt ori sunt extrem de slabe din punct de vedere sportiv, ori sunt accidentate și urmează o perioadă de recuperare, etc). Au fost oportunități în ultima perioadă (2 săptămâni) de a aduce un antrenor cunoscut, de mare perspectivă și de a coopta în lot jucătoare de certă valoare, dar acestea au fost ratate din cauza situației financiare incerte de la club.
În final, Nicolae Goidea menționează: ”Eu consider că echipa trebuie să evolueze acolo unde poate face față din punct de vedere financiar, acolo unde pentru finanțator bugetul pe care îl poate susține nu reprezintă o piatră de moară, astfel încât clubul să-și îndeplinească obiectivele propuse. În sport nu poți avea rezultate de pe azi pe mâine fără o strategie gândită în amănunt și de la care nu trebuie să te abați. Tot ceea ce doresc să transmit este ca la acest moment nici cu un buget de 1 milion de euro anual nu pot construi o echipă competitivă care să se ridice la nivelul bugetului și al așteptărilor! Este posibil să aducem una-două jucătoare în plus… dar până la 16 trebuie completat doar cu jucătoare de un nivel sportiv slab.”
Ce opinii au alți manageri de club? Câte jucătoare de la centre de excelență pot fi contractate, fie și ca împrumut? Pe ce perioadă este acest plan managerial? Ce alți sponsori au fost contactați, pentru suplimentarea bugetului?
Lăsați pe altcineva să managerieze că sigur va fi mai bine, aveți pe cineva în Slobozia, care și-a dedicat întreaga viață de profesor activității handbalistice, care atunci când echipa era în divizia A mergea din ușă în ușă pentru a suplimenta bugetul, să fie cheltuite niște sume din bugetul local fără obiectiv sau fără îndeplinirea acestuia nu se justifică.
Acum nu e prea târziu, sunt jucătoare care pot face față ligii naționale dar trebuie să le cauți, doar prin impresari nu e o soluție, ieșiți din birou și va fi bine !