Continuă mascarada aprobărilor retroactive în Consiliul de Administrație al FRH ?
Una din aberațiile handbalului românesc, moștenită de la administrațiile anterioare, este validarea/aprobarea unor hotărâri ale Comitetului Director (mult) după ce acestea au produs efecte. Astfel, la ședința de marți, 28 martie, membrii C.A. au de validat (sau poate chiar de invalidat) nu mai puțin de 25 de hotărâri ale Comitetului Director, majoritatea referindu-se la chestiuni deja consumate. Astfel, frizează ridicolul propunerea de validare a prețurilor la bilete pentru meciurile amicale ale naționalei feminine cu Ucraina din 3-4 martie (40/60/80/100 de lei) sau pentru meciul naționalei masculine cu Feroe din 11 martie (40/60/80 lei). Se cunoaște că la meciul cu Feroe s-au împărțit în disperare invitații gratuite pentru ca meciul să nu se joace cu sala goală, dar chiar și-așa atmosfera a fost mai degrabă una de serbare câmpenească, de la care mai lipsea fumul de grătare.
De asemenea, sunt supuse validării și prețurile biletelor pentru meciul cu Portugalia din preliminariile mondialelor feminine, care va avea loc la Pitești pe 8 aprilie (40/60/80 de lei), în contextul în care FRH a anunțat triumfalist că biletele s-au epuizat. Chiar așa, câte bilete s-au scos la vânzare și câte au fost reținute pentru pomeni ?
La aceste situații absurde se adaugă aprobări de loturi naționale pentru acțiuni demult efectuate sau chiar modificări ale calendarului competițional deja consumate. Este foarte curios cum s-a întâmplat ca atunci când a fost vorba de modificarea (neregulamentară și abuzivă) regulamentului în campionatele juniorilor 3 s-a găsit soluția votului prin e-mail iar la alte decizii importante nu se poate.
La atâtea nefăcute ale administrației Din, la ce ne mai putem aștepta ? Probabil că, nu peste mult timp, se va propune transformarea federației în Asociație Familială, ținând cont de inflația de doamne ale federalilor care au fost sau urmează a fi angajate în FRH. De Mona Șania a aflat toată lumea, doamna fiind, nici mai mult nici mai puțin, secretar federal, adică persoana care conduce Departamentul organizatoric. Doamna Ionelia Chirvase a apărut, în calitate de psiholog, intempestiv în cantonamentul lotului de junioare, aflat în plină acțiune de pregătire la Brăila. Următoarea doamnă despre care se vehiculează că ar urma să fie angajată (dacă nu cumva este deja) la FRH este Renata Ghionea, care ar urma să se ocupe de marketing.
Este de așteptat, așadar, ca ședința de marți a Consiliului de Administrație să fie una furtunoasă, în contextul numeroaselor nereguli și scandaluri produse de la precedenta reunire a forului care ar trebui să conducă activitatea FRH.