Trei echipe românești de juniori câștigătoare la Praga

Unul din cele mai importante turnee de juniori, rezervat echipelor de club din Europa, s-a desfășurat la Praga de vineri până luni. Întrecerile s-au disputat la 10 categorii, 5 masculine și 5 feminine, trei dintre acestea fiind câștigate de echipe din România.

CSM Ploiești s-a impus la categoria junioare 4 (jucătoare născute în 2010/2011), după ce a obținut 11 victorii: 22-7 cu Sokol Klimkovice (Cehia), 17-9 cu Hazena Kynzvart (Cehia), 22-8 cu HC Rodertal (Germania), 30-6 cu Sokol Menin (Cehia), 18-12 cu Slavia Sered (Slovacia), 16-13 cu Kispest NKK (Ungaria), 27-10 cu SK Kurim (Cehia), 20-16 cu HC Milevsko (Cehia), 14-7 cu VfB 1999 Bischofswerda (Germania), 16-11 cu Angyalföldi SI DSE (Ungaria) și 20-19 în finală cu Dunajska Streda (Slovacia). Lotul echipei pregătite de Leonard Cristescu: Daria Maria Ioaniţiu, Maria Bianca Vesel (portari); Alesia Alecu, Ana Maria Filip, Ana Miruna Ioniţă, Bianca Marin, Bianca Ştefania Brînzaru, Cosmina Nedelcu, Daria Alexandra Marin, Diana Constantinescu, Miruna Ioana Andronache şi Sara Maria Curcan (jucătoare de câmp).

Sporting Ghimbav a câștigat categoria de minihandbal mixt (jucători/jucătoare născute în 2012 și mai mici), după opt victorii: 12-10 cu DHC Plzen (Cehia), 22-4 cu SC Bohumin 98 (Cehia), 24-7 cu SV Frankfurt Oder (Germania), 24-2 cu Sokol Pisek (Cehia), 15-6 cu HC Haje (Cehia), 18-3 cu DHK Pardubice (Cehia), 10-7 cu SKP Topolcany (Slovacia), 14-10 cu HSV Grimmen (Germania) și 8-7 în finală cu Slavia Praga (Cehia). Lotul pregătit de Viorel Irimie și Cristina Romilă: Adrian Căienar, Alexia Palko, Cristina Ceauș, Mara Stoica, Medeea Nica, Olivia Pătrașcu, Sarah Al-Shaaer, Sophie Gătan, Tudor Sava.

În sfârșit, dar nu în ultimul rând, o echipă românească s-a impus în întrecerea rezervată juniorilor 3, adică tinerilor handbaliști născuți în 2008-2009. Nu e foarte clar, însă, cine a obținut victoria. Site-ul oficial al competiției ne spune că echipa ”FRH” din România, pagina de Facebook a Federației Române de Handbal ne spune că naționala de cadeți a României, în timp ce antrenorii de la respectiva categorie de vârstă spun că TEC. Sincer, ultima variantă e extrem de plauzibilă, din moment ce au fost selecționați nu mai puțin de opt jucători de la echipa controlată și protejată de cuplul Mazilu-Din. ”O bătaie de joc la adresa tuturor antrenorilor din România.” ”Selecția la națională e un proces continuu, dar nu și pentru cei de la TEC, care sunt abonați la toate acțiunile lotului.” ”Ce convenabil, să-ți trimiți echipa de bază la un turneu internațional pe banii federației”. Acestea sunt doar câteva din semnalele pe care le-am primit de la antrenorii revoltați de ceea ce se întâmplă la această categorie de vârstă.

Să ne înțelegem: copiii nu au nicio vină pentru mizeriile pe care le fac adulții, unii dintre ei părinți ai celor care se bucură acum de privilegii la care alții nu au acces. Însă participarea echipei naționale de cadeți la un turneu internațional sub o altă titulatură (de ce nu i-ați zis TEC, că tot nu pare să aveți vreun dram de rușine???) este clar cusută cu ață albă și un alt subiect pentru Consiliul de Administrație sau, de ce nu?, pentru Adunarea Generală, care poate opri transformarea federației în afacere de familie.

Rezultate ”FRH” la turneul de la Praga: 25-13 cu SK Kurim (Cehia), 29-7 cu Hazena Unicov (Cehia), 20-17 cu RK Dubrava Zagreb (Croația), 25-6 cu JSG Stuttgart Waldau (Germania), 28-1 cu BSV Gorlitz (Germania), 22-14 cu Centrum Hana (Cehia), 19-11 cu Tatran Litovel (Cehia), 16-14 cu SG Narva Berlin (Germania), 17-12 cu HBC Strakonice (Cehia), 25-19 cu Lugi Handball III (Suedia) și 18-16 cu MRK Sesvete (Croația).

O ultimă observație: Victorinei Bora i s-a refuzat un staff compus din doi antrenori secunzi. După cum se vede, naționala ”TEC” a avut un staff supranumeric la o competiție rezervată echipelor de club și care nu va intra în palmaresul naționalei, participantă sub o altă denumire. Din fotografie lipsește Viorel Mazilu, aflat și el la Praga, care și-a terminat toată treaba de secretar general, chiar dacă membrii Consiliului de Administrație nu au primit nici acum procesele verbale ale ședințelor.

Un comentariu la „Trei echipe românești de juniori câștigătoare la Praga

  • 11/04/2023 la 20:19
    Permalink

    Bravooo Ghimbav!!!!!
    Felicitări!!!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *