Pentru fete mumă, pentru băieți ciumă / Turneul final al campionatului de tineret masculin se desfășoară în deplin anonimat

Zilele acestea se desfășoară fazele finale ale campionatelor de tineret, organizate în premieră în acest sezon. Federația Română de Handbal a procedat însă la o discriminare violentă în ce privește condițiile de desfășurare ale celor două turnee. Astfel, competiția feminină se desfășoară la Mioveni, într-o sală nouă și modernă, iar reprezentanții federației oferă premii celor mai bune jucătoare. Toate meciurile au fost transmise pe canalul de YouTube al FRH.

În schimb, competiția masculină a fost expediată la Plopeni, într-un deplin anonimat, într-o sală în care nu există internet și în care reprezentanții federației nu au catadicsit să vină. Nici măcar pagina de Facebook a federației nu scrie un rând despre Final 8-ul campionatul de tineret masculin. Adăugați la asta faptul că acest turneu a fost programat imediat după turneul final al juniorilor 1, astfel încât există jucători (mulți de lot național) obligați să dispute 8 meciuri în 9 zile. Mai mult decât atât, în ziua de pauză (24 aprilie) a fost reprogramată și o etapă din campionatul juniorilor 2, în condițiile în care jucătorii de la această categorie au drept de joc la tineret!

Gabriel Armanu, antrenor la HC Buzău și membru în Consiliul de Administrație al FRH, a semnalat, într-o postare pe Facebook, această discriminare:

Domnule presedinte Din, va intreb public:
– stiti in ce atmosfera dezolanta se desfasoara FINAL 8 TINERET masculin de la Plopeni???
– de ce ne-ati trimis sa jucam intr-o sala fara internet, unde arbitrii fac hotspot pentru a transmite live jocurile?
– am urmarit pe youtube FRH meciurile de la F8 feminin si sunt confuz. Baietii nu pot avea parte de aceleasi conditii?”
– de ce la fete s-au oferit la finalul jocurilor diplome ca recompensa a prestatiei si baietii sunt tratati cu spatele?”

Un comentariu la „Pentru fete mumă, pentru băieți ciumă / Turneul final al campionatului de tineret masculin se desfășoară în deplin anonimat

  • 23/04/2024 la 12:30
    Permalink

    De ce Mioveni și Plopeni doua orașele anonime ? De ce nu orașe mari între primele 10 unde ai infrastructura de cazare și desfășurare competiție, sponsori, cluburi de handbal, scoli unde sa promovezi competițiile….. De acord ! Federatia câteodată gândește în reluare dar nu cu creierul! Sa fie alte interese la mijloc?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *