România e la un pas de calificarea la mondialele feminine din decembrie

Naționala feminină a confirmat așteptările și s-a impus categoric sâmbătă după-amiază, scor 33-22, în sala ”Dinamo”, în prima manșă a disputei cu Macedonia de Nord din play-off-ul pentru campionatele mondiale din decembrie, care se vor disputa în Spania.

Citește mai mult

20 de jucătoare convocate la naționala feminină pentru ”dubla” cu Macedonia de Nord

Federația Română de Handbal a dat publicității lotul convocat de selecționerul Adrian Vasile pentru dubla manșă cu Macedonia de Nord din cadrul preliminariilor campionatelor mondiale din luna decembrie. Pregătirea centralizată se va desfășura la București începând cu 12 aprilie.

Citește mai mult

Naționala feminină și-a aflat adversarele din preliminariile EURO 2022

Joi, la Viena a avut loc tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru campionatele europene din 2022, care se vor desfășura în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru. România s-a aflat în cea de-a doua urnă valorică și a fost repartizată în grupa 2, alături de Danemarca, Austria și câștigătoarea unei grupe preliminare.

Citește mai mult

România și-a aflat adversara din play-off-ul pentru mondialele feminine din decembrie

Luni după-amiază, la Viena, a avut tragerea la sorți a celor 10 partide ale play-off-ului pentru calificarea la campionatele mondiale din 2022, care vor fi găzduite de Spania. Europa are 16 locuri rezervate, șase fiind ocupate de Olanda (campioana en-titre), Spania (organizatoare) și primele patru clasate de la ultimele europene, Norvegia, Franța, Croația și Danemarca.

Citește mai mult

Sayonara, Tokyo ! Muntenegru a vrut, noi n-am putut

România a ratat calificarea la Jocurile Olimpice după ce a câștigat partida cu Muntenegru cu 28-25, o victorie la o diferență cu două goluri mai mică decât ne-ar fi trebuit pentru a merge la Tokyo. Evoluția modestă a portarilor și cele patru aruncări de la 7 metri ratate au fost două dintre motivele care au făcut ca echipa noastră să nu obțină victoria la o diferență care să-i aducă o calificare mult dorită.

Citește mai mult

Turneul preolimpic feminin / Înfrângere cu Norvegia, ne trebuie o victorie la scor cu Muntenegru

Naționala de handbal feminin a pierdut sâmbătă seara primul joc de la turneul preolimpic care se desfășoară la Podgorica, 24-29 cu Norvegia. Din păcate, echipa României a avut cel puțin o viteză în minus față de adversare, contraatacul a fost inexistent, în timp ce singurul inter de mână stângă din lot, Laura Popa, a lustruit banca de rezerve, deși era evident că avem probleme mari acolo.

Citește mai mult

Campioana europeană învinsă clar de Muntenegru! / Cu ce jucătoare va aborda România partida cu Norvegia

Turneul preolimpic de la Podgorica a debutat cu o surpriză, echipa Muntenegrului învingând Norvegia cu 28-23, după ce a condus de la un capăt la altul al jocului. Nordicele au greșit foarte mult în fața unei echipe extrem de determinate și eficace. Sâmbătă, de la ora 20.30 (în direct la Prima TV), România va întâlni Norvegia, campioana europeană jucându-și ultima șansă de calificare la Jocurile Olimpice.

Citește mai mult

Denisa Dedu și Cristina Laslo s-au antrenat în holul hotelului la Podgorica

Naționala de handbal feminin a ajuns joi la Podgorica, unde va participa la turneul preolimpic alături de selecționatele Muntenegrului și Norvegiei. Din păcate, la primul test RT-PCR, rezultatul Denisei Dedu a fost neconcludent, astfel că ea n-a avut permisiunea de a participa la antrenamentul naționalei.

Citește mai mult

Patru zile până la turneul preolimpic / Cristina Laslo: Norvegia are un ușor trac cu noi

Naționala feminină se pregătește intens pentru meciurile anului, care îi pot aduce calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. România va juca sâmbătă de la ora 20.30 cu Norvegia și duminică de la ora 17.00 cu Muntenegru, în cadrul turneului ce se va desfășura în capitala Muntenegrului, Podgorica.

Citește mai mult

Adrian Vasile a anunțat lotul care va încerca să se califice la Jocurile Olimpice

Naționala feminină va juca, la sfârșitul săptămânii viitoare, în Muntenegru, turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Va fi un turneu în 3, România, Muntenegru și Norvegia, primele două clasate urmând să obțină biletele pentru Japonia.

Citește mai mult

Naționala feminină se va reuni săptămâna viitoare fără antrenorul principal

Naționala feminină are stabilit un stagiu de pregătire a turneului preolimpic din Muntenegru, care va avea loc în perioada 19-21 martie. Stagiul va avea loc la București și va fi condus de antrenorul secund Bent Dahl, în contextul în care Adrian Vasile se află în izolare.

Citește mai mult

Schimbare de strategie în pregătirea naționalei feminine

Noul selecționer al naționalei feminine, Adrian Vasile, a anunțat vineri lista celor 23 de jucătoare convocate la prima reunire a lotului din acest an, care va avea loc pe 2 februarie. Selecționerul a anunțat că, la această reunire, jucătoarele vor primi un set de documente cuprinzând strategia noului colectiv tehnic.

Citește mai mult

Adrian Vasile a preluat frâiele naționalei feminine până la sfârșitul anului

FRH a anunțat marți noul selecționer al naționalei feminine, acesta fiind Adrian Vasile, adică prima opțiune rezultată în ruma voturilor Comisiei tehnice. El o va antrena, în paralel, pe CSM București și îl va avea ca secund pe norvegianul Bent Dahl, în timp antrenorul cu portarii va rămâne Jaume Fort Mauri.

Citește mai mult

Bogdan Burcea a fost demis dar și propus din nou ca antrenor al naționalei feminine !

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Federației Române de Handbal, se anunță că Bogdan Burcea a fost demis de la cârma naționalei feminine, în urma prestațiilor de la europenele din luna decembrie. Decizia a aparținut Comisiei Tehnice, 12 dintre membrii acesteia pronunțându-se pentru renunțarea la serviciile antrenorului de la SCM Craiova.

Citește mai mult

EURO 2020 / Burcea a avut dreptate: România a ajuns unde puțină lume spera – pe locul 12 !

România și-a încheiat previzibil participarea la campionatul european feminin din Danemarca, pierzând categoric în fața Olandei, scor 24-35. Astfel, naționala de handbal feminin a încheiat în genunchi un nou turneu final, chiar dacă nu l-a mai avut la cârmă pe țapul ispășitor de serviciu, Tomas Ryde.

Citește mai mult

EURO 2020 / A patra înfrângere a României, învinsă și de Ungaria

România rămâne singura echipă din grupele principale fără niciun punct după ce a pierdut luni seara în fața Ungariei. Din păcate, echipa noastră a plătit din nou tribut lipsei de imaginație și de precizie în ofensivă, care n-a putut fi compensată de evoluția bună a portarilor.

Citește mai mult