Schimbare de strategie în pregătirea naționalei feminine

Noul selecționer al naționalei feminine, Adrian Vasile, a anunțat vineri lista celor 23 de jucătoare convocate la prima reunire a lotului din acest an, care va avea loc pe 2 februarie. Selecționerul a anunțat că, la această reunire, jucătoarele vor primi un set de documente cuprinzând strategia noului colectiv tehnic.

Citește mai mult

Adrian Vasile a preluat frâiele naționalei feminine până la sfârșitul anului

FRH a anunțat marți noul selecționer al naționalei feminine, acesta fiind Adrian Vasile, adică prima opțiune rezultată în ruma voturilor Comisiei tehnice. El o va antrena, în paralel, pe CSM București și îl va avea ca secund pe norvegianul Bent Dahl, în timp antrenorul cu portarii va rămâne Jaume Fort Mauri.

Citește mai mult

Bogdan Burcea a fost demis dar și propus din nou ca antrenor al naționalei feminine !

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Federației Române de Handbal, se anunță că Bogdan Burcea a fost demis de la cârma naționalei feminine, în urma prestațiilor de la europenele din luna decembrie. Decizia a aparținut Comisiei Tehnice, 12 dintre membrii acesteia pronunțându-se pentru renunțarea la serviciile antrenorului de la SCM Craiova.

Citește mai mult

EURO 2020 / Burcea a avut dreptate: România a ajuns unde puțină lume spera – pe locul 12 !

România și-a încheiat previzibil participarea la campionatul european feminin din Danemarca, pierzând categoric în fața Olandei, scor 24-35. Astfel, naționala de handbal feminin a încheiat în genunchi un nou turneu final, chiar dacă nu l-a mai avut la cârmă pe țapul ispășitor de serviciu, Tomas Ryde.

Citește mai mult

EURO 2020 / A patra înfrângere a României, învinsă și de Ungaria

România rămâne singura echipă din grupele principale fără niciun punct după ce a pierdut luni seara în fața Ungariei. Din păcate, echipa noastră a plătit din nou tribut lipsei de imaginație și de precizie în ofensivă, care n-a putut fi compensată de evoluția bună a portarilor.

Citește mai mult

România întâlnește Ungaria într-un meci fără miză / Eliza Buceschi: Am jucat o repriză cu Polonia și una cu Norvegia

România și Ungaria sunt singurele echipe care nu au acumulat niciun punct în grupele principale ale europenelor feminine din Danemarca. E interesant cum țările cu două dintre cele mai bine cotate competiții interne au ajuns în această situație, de a nu mai avea nicio șansă la calificarea între primele 6, cu două etape înainte de finalul grupelor principale.

Citește mai mult

EURO 2020 feminin / Primele rezultate din grupele principale și programul de vineri

Joi, 10 decembrie, au avut loc primele patru jocuri din cadrul grupelor principale ale campionatului european feminin din Danemarca. Din păcate, România a pierdut în fața Croației și nu mai are nicio speranță că ar putea accede în semifinale, acolo unde favorite la calificare par a fi, deocamdată, echipele cu punctaj maxim.

Citește mai mult

EURO 2020 feminin / 18 minute și atât – înfrângere clară cu Croația

România a pierdut fără drept de apel primul meci din grupa principală II de la campionatele europene din Danemarca, 20-25 cu Croația. Handbalistele românce au avut în față revelația competiției, o echipă fără vedete, cu destule absențe, dar foarte disciplinată și determinată.

Citește mai mult

EURO 2020 feminin / România va întâlni joi Croația

Marți s-au disputat ultimele partide din grupele preliminare B și D ale europenelor feminine din Danemarca, în urma cărora a fost stabilită componența celor două grupe principale. România va evolua în grupa principală II, din care mai fac parte Norvegia, Germania, Croația, Ungaria și Olanda.

Citește mai mult

EURO 2020 feminin / S-au încheiat partidele în grupele B și D

Luni au avut loc ultimele jocuri din grupele preliminare B și D de la turneul final al campionatului european feminin din Danemarca. Rusia și Norvegia s-au calificat în grupele principale cu punctaj maxim, în timp ce vicecampioana mondială Spania a întors rezultatul în partida cu Cehia în ultimele 20 de minute, când a revenit de la 16-22.

Citește mai mult

EURO 2020 feminin / Înfrângere cu Norvegia în ultimul sfert de oră

România a pierdut luni seara în fața Norvegiei, dar a făcut cel mai bun joc de la europene, ceea ce ne dă speranțe pentru grupele principale, chiar dacă acolo plecăm fără niciun punct. Echipa noastră a ținut aproape de nordice trei sferturi din meci, însă a clacat pe final din cauza impreciziilor pe faza ofensivă.

Citește mai mult

EURO 2020 feminin / Croația continuă să facă senzație

Duminică s-a disputat etapa a doua în grupele A și C la europenele din Danemarca, iar Croația a produs din nou senzație. După ce a învins vineri Ungaria, croatele au câștigat duminică în fața campionaei mondiale, olandezele fiind la un pas de a părăsi comptiția încă din faza grupelor preliminare.

Citește mai mult

EURO 2020 feminin / Serbia învinge campioana mondială – rezultatele de sâmbătă, programul de duminică și televizările

Ziua a treia a europenelor de handbal feminin a adus prima victorie a României, dar și succesul zdrobitor al Norvegiei în disputa cu echipa care ne învinsese în primul joc al turneului. Altfel, campioana mondială, Olanda, a debutat cu o înfrângere în fața Serbiei, după ce a condus la pauză la 6 goluri.

Citește mai mult

România învinge Polonia după ce și-a revenit în ultimul sfert de oră

Naționala feminină a reușit sâmbătă prima victorie de la europenele din Danemarca,  28-24 cu Polonia. România a făcut, însă, un joc slab timp de 45 de minute, în fața unui adversar modest, dar handbalistele noastre și-au revenit pe final și au întors rezultatul.

Citește mai mult

EURO 2020 feminin / Croația a produs prima surpriză, programul complet de sâmbătă

Ziua a doua a europenelor a programat primele jocuri din grupele A și C. Croația a produs marea surpriză în fața Ungariei, în timp ce partida Olanda – Serbia a fost amânată pentru sâmbătă, din cauza unui caz de Covid-19 din tabăra sârbă.

Citește mai mult

Declarații după România – Germania 19-22 / ”Am avut o mare problemă la finalizare”

Declarații făcute de Bogdan Burcea, Yuliya Dumanska, Nicoleta Dincă, Andreea Popa și Lorena Ostase după partida România – Germania 19-22, de la campionatele europene de handbal feminin.

Citește mai mult

EURO 2020 feminin / Rezultatele și casetele tehnice din prima zi, programul zilei a doua și televizările

Rusia, Suedia, Germania și Norvegia sunt echipele care s-au impus în prima zi a europenelor din Danemarca. Surprinzătoare au fost proporțiile scorului în partida pierdută de vicecampioana mondială Spania, dar Rusia se anunță ca una din marile favorite ale turneului final.

Citește mai mult