Exclusiv / Topul golgheterilor Diviziei A feminine la finalul campionatului

Campionatul Diviziei A feminine s-a încheiat la finele săptămânii trecute cu turneul final disputat la Blejoi. Cele 12 partide disputate în weekend au adus modificări semnificative în topul golgeterelor, cu excepția primei poziții, adjudecată fără drept de apel de handbalista de la CSM Deva, Cristina Malac. Handbal Mania vă prezintă în exclusivitate topul primelor 10 marcatoare din ediția 2020/2021 a eșalonului secund feminin.

Citește mai mult

Deva revine după patru ani în primul eșalon feminin

La patru ani și patru luni după ce CSM Cetate Deva se retrăgea din Liga Națională feminină din cauza problemelor financiare, muncipiul reședință a județului Hunedoara revine pe prima scenă a handbalului feminin românesc. Avându-l drept conducător pe același Marian Muntean, CSM Deva a avut o misiune ușoară la turneul final al Diviziei A.

Citește mai mult

Surpriză uriașă la turneul final al Diviziei A feminine: CSU Știința București promovează în dauna Coronei Brașov !

Primul joc care a decis promovarea în Liga Florilor a avut parte de un deznodământ decis la aruncările de la 7 metri. CSU Știința București a produs marea surpriză, izbutind s-o elimine pe CSM Corona Brașov, considerată favorită pentru a reveni în primul eșalon. Ca și în jocul de vineri seară, cu CSM Târgu Jiu, scorul a fost 25-25 după 60 de minute.

Citește mai mult

Divizia A feminin, turneul final / Ultima câștigătoare a primului tur s-a decis după 18 aruncări de departajare

Ultimul meci din primul tur al turneului final din Divizia A feminină a fost și cel mai intens din punct de vedere fizic și a a avut parte de un final în care tensiunea a atins cote paroxistice. CSU Știința București este a patra echipă ce va lupta sâmbătă pentru un loc în Liga Florilor, învingând-o cu 34-33 pe CSM Târgu Jiu, după ce s-au executat 9 serii de aruncări de departajare.

Citește mai mult

Divizia A feminin / Al doilea meci al turneului final s-a decis la aruncările de la 7 metri

După un prim joc în care învingătoarea n-a stat nicio clipă sub semnul întrebării, a doua partidă din cadrul turneului final al eșalonului secund feminin a fost extrem de echilibrată, învingătoarea fiind stabilită după aruncările de la 7 metri. CSM Roman este echipa care va juca sâmbătă cu promovarea pe masă, după ce a învins-o surprinzător dar meritat pe HCF Piatra Neamț.

Citește mai mult

Divizia A feminin / CSM Corona Brașov a câștigat primul meci al turneului final, Sorina Tîrcă a revenit cu 8 goluri

CSM Corona Brașov a câștigat categoric prima partidă din cadrul turneului final al Diviziei A feminine, care se dispută în localitatea prahoveană Blejoi. Echipa pregătită de Simona Gogîrlă a învins-o pe CSU Oradea cu 35-19, la capătul unui meci care a însemnat revenirea pe teren într-un joc oficial a Sorinei Tîrcă.

Citește mai mult

Prezentarea echipelor participante la turneul final al Diviziei A feminine: CSU Neptun Constanța

Prezentarea echipelor ce vor juca la turneul final al eșalonului secund feminin se încheie cu CSU Neptun Constanța, echipă ce a încheiat sezonul regulat pe locul 2 în seria C. Echipa de la malul Mării Negre e singura care a avut trei jucătoare în topul primelor 10 marcatoare din Divizia A feminină.

Citește mai mult

Prezentarea echipelor participante la turneul final al Diviziei A feminine: CSU Știința București

Continuăm prezentarea echipelor ce vor juca la turneul final al Diviziei A feminine cu câștigătoarea seriei C, CSU Știința București. Echipa bucureșteană a terminat sezonul regulat neînvinsă, după 11 victorii și o remiză, având-o ca golgeteră pe Adina Grigoraș (52 de goluri).

Citește mai mult

Prezentarea echipelor participante la turneul final al Diviziei A feminine: CSU Oradea

CSU Oradea s-a calificat la turneul final al Diviziei A feminine după ce a evoluat în seria B, unde a terminat pe locul 4, însă a urcat pe 3 după refacerea ierarhiei fără rezultatele echipelor fără drept de promovare. Cea mai bună marcatoare a echipei în sezonul regulat a fost Cristina Abodi (61 de goluri).

Citește mai mult

VIDEO / Simona Gogîrlă: La turneul final ne dăm licența

Sezonul regulat al Diviziei A feminine s-a încheiat duminică, iar CSM Corona Brașov a dominat categoric seria A, câștigând toate partidele disputate. La finalul utlimului turneu, care a avut loc la Bacău, am realizat un scurt interviu cu antrenoarea grupării de sub Tâmpa, fosta mare jucătoare Simona Gogîrlă.

Citește mai mult

Exclusiv / Clasamentul golgeterelor Diviziei A feminine

Sezonul regulat al Diviziei A feminine s-a încheiat duminică, atunci când s-au stabilit ierarhiile în cele trei serii și echipele calificate la turneul final, pe care le puteți citi AICI. Handbal Mania a întocmit clasamentul celor mai bune marcatoare ale sezonului, care va fi definitivat după disputarea turneului final.

Citește mai mult