Egal cu 70 de goluri la Turda în Liga Europeană

Meci spectaculos marți seară, la Turda, în prima manșă a turului al doilea din Liga Europeană masculină. Potaissa a încheiat la egalitate (35-35) cu Fenix Toulouse, o exponentă a unui campionat mult mai puternic decât al nostru, dar  o echipă ce e destul de departe de nivelul ”granzilor” din Franța.

Citește mai mult

Constanța a remizat cu Sporting în Liga Europeană

HC Dobrogea Sud Constanța a încheiat la egalitate (27-27) prima manșă a turului al doilea preliminar din Liga Europeană masculină cu Sporting Lisabona. Chiar dacă a pierdut mai mulți jucători importanți în această vară, formația portugheză are destui jucători experimentați, a căror valoare poate face diferența.

Citește mai mult

Constanța și Turda luptă marți pentru calificarea în grupele Ligii Europene

Marți, 22 septembrie, vor avea loc partidele primei manșe din cel de-al doilea tur preliminar al Ligii Europene masculine, competiție în care Dinamo București va intra direct în faza grupelor. HC Dobrogea Sud Constanța și Potaissa Turda vor juca pe teren propriu, din păcate fără public.

Citește mai mult

Din aberațiile sistemului: degeaba ai test negativ cu două zile înainte de meci, dacă nu-l ai pe cel de acum două săptămâni !

Competițiile oficiale se reiau, ăsta e un lucru foarte bun, mai puțin în regulă e faptul că trebuie respectate o mulțime de reguli aberante. Un caz recent apărut este cel al unui jucător transferat în această săptămână, care nu avea echipă acum două săptămâni, deci nu a făcut test Covid fiindcă nu a intrat în cantonament, are test negativ cu 48 de ore înainte de meci oficial, dar nu are drept de joc !

Citește mai mult

Adversare din Portugalia și Franța pentru echipele românești în Liga Europeană masculină

Marți, la prânz, a avut loc tragerea la sorți a celui de-al doilea tur preliminar al Ligii Europene, ultimul dinaintea fazei grupelor. Citiți cu ce echipe vor juca HC Dobrogea Sud Constanța și Potaissa Turda pentru a accede în faza grupelor competiției, acolo unde Dinamo este calificată direct.

Citește mai mult

Liga Europeană masculină: ce echipe vor evolua în turul 2 preliminar la sfârșitul acestei luni

Primul tur preliminar din ediția masculină a nou-înființatei Ligi Europene s-a încheiat duminică. Din fericire, ambele echipe românești care au jucat în acest tur au obținut calificarea pentru următorul tur, programat în ultima parte a lunii septembrie.

Citește mai mult

Victorie în Rusia și calificare pentru Constanța în Liga Europeană

În pofida tuturor dificultăților pe care le-a întâmpinat pe drumul spre Rusia, documentele transmise de clubul din Stavropol către poliția de frontieră rătăcindu-se misterios, HC Dobrogea Sud Constanța s-a calificat la pas în turul al doilea preliminar al Ligii Europene.

Citește mai mult

Constanța a ajuns la Rostov duminică dimineața la 3, iar de la ora 17 va juca pentru calificarea în turul 2 al Ligii Europene

Odiseea formației HC Dobrogea s-a încheiat duminică dis de dimineață, odată cu aterizarea la Rostov-pe-Don, la ora 3. Două ore mai târziu, dobrogenii s-au cazat, iar de la ora 17 vor susține manșa-retur a disputei cu HC Victor Stavropol, din primul tur preliminar al Ligii Europene.

Citește mai mult

Calificare spectaculoasă a Potaissei Turda în turul 2 al Ligii Europene

Potaissa Turda a izbutit să întoarcă soarta calificării în disputa cu croații de la HRK Gorica, după ce pierduse pe teren propriu în urmă cu o săptămână, 24-26. Ardelenii au intrat în sala din Velka Gorica deciși să-și adjudece calificarea și au făcut o primă repriză excelentă, pe care au încheiat-o cu 7 goluri avans.

Citește mai mult

Constănțenii sunt șicanați de turci în drumul spre Rusia, pentru meciul din Liga Europeană !

Drumul echipei HC Dobrogea Sud Constanța către manșa a doua a disputei cu HC Victor Stavropol, programată duminică, de la ora 17, a fost întrerupt de autoritățile turce. Deși constănțenii aveau viză de Rusia, testul COVID făcut în țară și invitația trimisă de clubul HC Victor, ei nu au fost lăsați să urce în cursa cu destinația Rostov-pe-Don! 

Citește mai mult

Meciurile retur disputate de Turda și Constanța în Liga Europeană vor fi transmise pe Internet

Sâmbătă și duminică vor avea loc partidele-retur din primul tur preliminar al Ligii Europene masculine. Potaissa Turda va juca sâmbătă, de la ora 18, în Croația, la Velka Gorica, cu HRK, în fața căreia a pierdut prima manșă cu 24-26. Duminică, HC Dobrogea Sud Constanța va juca, de la ora 17, în Rusia, la Rostov-pe-Don, manșa a doua a disputei cu HC Victor Stavropol.

Citește mai mult

Adversară din Bosnia-Herțegovina pentru CSM București în Cupa EHF masculină

Marți, la Viena, a avut loc tragerea la sorți a partidelor din turul 2 al Cupei EHF, continuatoarea Cupei Challenge. La feminin, România nu are reprezentante, fiind în partea superioară a ierarhiei pe cluburi, în timp ce la masculin țara noastră va fi reprezentată de Minaur Baia Mare (calificată direct în turul 3) și CSM București.

Citește mai mult

Rezultatele din Liga Europeană masculină / 3 echipe calificate la ”masa verde”, 2 dispute au loc într-o singură manșă

Prima competiție europeană inter-cluburi care a început este Liga Europeană masculină, care a programat în acest weekend partidele din primul tur preliminar. Trei dintre dispute au fost deja tranșate fără joc, în contextul retragerii echipelor norvegiene Haslum și Arendal, dar și a islandezilor de la Valur. În aceste condiții, Kristianstad (Suedia), Azoty Pulawy (Polonia) și TTH Holstebro (Danemarca) s-au calificat în turul 2 fără a juca.

Citește mai mult

Constanța e favorită la calificare, după o victorie clară pe teren propriu cu Victor Stavropol

HC Dobrogea Sud Constanța a făcut un pas important către turul al doilea preliminar al Ligii Europene, după succesul la 8 goluri obținut acasă împotriva rușilor de la Victor Stavropol. E drept că rușii au deplasat în România doar 12 jucători, însă asta nu diminuează meritele constănțenilor, care au arătat bine la prima apariție după o lungă pauză și cu multe noutăți în echipă.

Citește mai mult

Debut cu stângul pentru Turda în Liga Europeană

Potaissa Turda a pierdut sâmbătă, pe teren propriu, prima manșă a disputei cu croații de la HRK Gorica, contând pentru primul tur preliminar al Ligii Europene. Lunga pauză competițională s-a văzut din plin, mai ales la viteza de joc, iar în cazul ardelenilor și la relațiile de joc.

Citește mai mult

CSM București își află marți prima adversară din Cupa EHF, pe cine ar putea întâlni bucureștenii

Marți, 1 septembrie, va avea loc tragerea la sorți a turului 2 din Cupa EHF (fosta Cupă Challenge). La competiție s-au înscris 51 de echipe, 13 dintre acestea (printre care și Minaur Baia Mare) fiind calificate direct în turul 3. Federația Europeană de Handbal a împărțit cele 38 de echipe care vor participa în turul 2 în 3 zone geografice.

Citește mai mult

VIDEO / Cristian Ghiță: Va fi o dublă ciudată cu croații, sper să începem cu dreptul

Potaissa Turda va susține sâmbătă, de la ora 18 (live pe site-ul turdanews.net), prima manșă a disputei cu croații de la HRK Gorica, din cadrul primului tur preliminar al Ligii Europene EHF. Vedeți ce a spus despre acest joc unul din cei mai experimentați jucători ai grupării ardelene, Cristi Ghiță.

Citește mai mult

Victor Stavropol vine la Constanța cu doar 12 jucători

Echipa rusă HC Victor Stavropol a început deplasarea către Constanța pentru partida de sâmbătă, din primul turn preliminar al Ligii Europene EHF. Drumul nu e deloc ușor: cu autocarul până la Rostov-pe-Don, apoi cu avionul până la Istanbul, de unde rușii se vor îmbarca în avionul de București.

Citește mai mult