Exclusiv / Xavier Pascual: Jucătorii convocați au arătat că-și doresc să joace la echipa națională

Xavier Pascual a condus, de luni până miercuri, primul stagiu de pregătire al echipei naționale masculine de la revenirea sa în România. Selecționata României va juca pe teren propriu, la începutul anului următor, prima fază a preliminariilor pentru mondialele din 2023.

Citește mai mult

România va juca acasă prima fază a preliminariilor pentru mondialele din 2023

Prima fază a preliminariilor pentru campionatele mondiale masculine din 2023,  care vor avea loc în Polonia și Suedia, constă în disputarea a patru grupe de câte patru echipe, sistemul fiind ales de către acestea: un turneu sau meciuri tur-retur pe terenul fiecărei echipe.

Citește mai mult

Prima acțiune a naționalei masculine la revenirea lui Xavier Pascual, care sunt cei 32 de convocați

Echipa națională de seniori va derula prima activitate din această toamnă sub coordonarea lui Xavier Pascual începând cu luni, 6 septembrie. Tehnicianul spaniol a convocat 32 de jucători, care vor fi împărțiți în două grupe de câte 16, ce se vor antrena luni și marți.

Citește mai mult

EXCLUSIV / Xavier Pascual: Trebuie să tragem toți în aceeași direcție, să ajutăm echipa națională

Câștigător pentru a treia oară al Champions League în acest an cu Barcelona, Xavier Pascual a preluat conducerea tehnică a campioanei Dinamo București, dar și a naționalei masculine. Despre viitorul acesteia din urmă, dar și despre felul în care reputatul tehnician se va implica la nivel strategic în handbalul românesc, în interviul următor.

Citește mai mult

Naționala de juniori a ratat calificarea în primul eșalon valoric european

Echipa națională de juniori (U-19) a pierdut sâmbătă seara semifinala turneului din Letonia, 24-28 cu Olanda, irosind șansa de a juca duminică pentru  calificarea în primul eșalon valoric european. Probabil că și cele trei zile de pauză și-au spus cuvântul, iar tinerii noștri jucători au ieșit din ritmul competiției, însă Olanda ne-a dominat clar.

Citește mai mult

România și-a aflat adversarele din preliminariile viitoarelor mondiale masculine

Joi, la Viena, a avut loc tragerea la sorți a primului tur preliminar pentru calificarea la campionatele mondiale din 2023, care vor avea loc în Polonia și Suedia. La această fază participă 16 echipe, care au fost împărțite în 4 grupe, România fiind extrasă din prima urnă valorică.

Citește mai mult

Xavier Pascual revine ca selecționer al naționalei masculine, joi e tragerea la sorți a preliminariilor pentru mondiale

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a aprobat, în ședința de marți, 17 august, propunerea de instalare în funcția de antrenor principal al echipei naționale masculine a spaniolului Xavier Pascual. În vârstă de 53 de ani, acesta a mai antrenat echipa României în perioada 2016-2018, în acea perioadă el fiind antrenorul echipei Barcelona.

Citește mai mult

Euro U-19 masculin / Victorie categorică pentru România la debut

Naționala de juniori a țării noastre a debutat luni după-amiază la europenele U-19, grupa a doua valorică, turneul de la Riga, din Letonia. Tinerii noștri handbaliști au întâlnit în primul meci din grupă chiar echipa gazdă, pe care au învins-o la scor, 40-29 (21-16). Chiar dacă letonii au avut un început avântat și au condus până în minutul 18, chiar și la 3 goluri, handbaliștii noștri și-au revenit.

Citește mai mult

Naționala de juniori merge în Letonia cu obiectivul de a promova în primul eșalon valoric european

Echipa națională de juniori joacă de luni în Letonia într-unul din cele trei turnee ale celui de-al doilea eșalon valoric al categoriei de vârstă U-19. România va juca în grupa B, alături de Letonia (luni, ora 15.00) și Luxemburg (marți, ora 15.00), meciuri ce vor putea fi urmărite gratuit pe site-ul specializat al federației europene.

Citește mai mult