Cantonament al naționalei de cadeți la Drobeta Turnu-Severin

Săptămâna trecută, lotul național de cadeți a avut programat un stagiu de pregătire care s-a desfășurat la Dorbeta Turnu-Severin, sub coordonarea antrenorilor Ionuț Tița (principal)și Ionuț Rouă (secund). Pentru această acțiune au fost convocați 22 de jucători de la 13 cluburi.

Citește mai mult

Opt componenți ai lotului de tineret masculin au fost suspendați pentru… nimic

Ultima ședință a Comisiei Centrale de Disciplină a avut pe ordinea de zi și o ”sesizare” a antrenorului federal Paul Ghiorghiu (nu Gheorghiu, cum greșit este menționat pe site-ul federal) cu privire la unele abateri disciplinare comise de opt componenți ai echipei naționale de tineret masculin la acțiunea care a avut loc în Egipt.

Citește mai mult

EXCLUSIV / Xavier Pascual: Ne trebuie jocuri de pregătire cu adversari puternici

România a încheiat prima treime a campaniei de calificare la EURO 2024 cu o victorie și o înfrângere, un bilanț deloc rău dacă ținem cont de faptul că am jucat cu echipele din primele două urne valorice. Ce a spus Xavier Pascual despre meciul cu Ucraina și despre ce urmează.

Citește mai mult

Victorie categorică împotriva Ucrainei în preliminariile EURO 2024

Naționala masculină a României a câștigat la scor cel de-al doilea meci disputat în cadrul preliminariilor campionatului european din 2024, 34-26 pe teren propriu cu Ucraina. Selecționata română a condus pe toată durata jocului, desprinzându-se încă din debutul meciului.

Citește mai mult

Preliminarii Euro 2024 / Două schimbări în lotul României pentru jocul cu Ucraina

Naționala masculină a României joacă duminică, de la ora 17.30, în sala ”Dinamo”, un meci foarte important din preliminariile europenelor din 2024. Selecționata pregătită de Xavier Pascual va întâlni Ucraina, o victorie a echipei noastre fiind obligatorie pentru a păstra intacte șansele de calificare.

Citește mai mult

EURO 2024 / Cei 16 pentru meciul cu Austria

România debutează joi seara, de la ora 19.00, la Graz, în preliminariile europenelor din 2024, cu o partidă contra Austriei, selecționată ce s-a aflat în prima urnă valorică la tragerea la sorți. De altfel, naționala austriacă are în componență mai mulți jucători ce evoluează în Bundesliga.

Citește mai mult

Xavier Pascual a convocat o nouă acțiune a naționalei masculine

După ce a văzut la lucru 20 de jucători în weekendul 19-20 august, selecționerul Xavier Pascual a convocat 19 jucători pentru luni și marți, la București. Printre aceștia, mai mulți jucători tineri, cu mențiunea că nu au fost chemați sportivi care evoluează în străinătate și nici de la cele trei echipe care au evoluat în Liga Europeană.

Citește mai mult

Austria a câștigat turneul M18 EHF Championship de la Craiova

Turneul eșalonului secund european al categoriei U-18 s-a încheiat duminică, la Craiova, cu o imensă amărăciune pentru handbalul românesc. Austria, echipa pe care am avut-o în mână în semifinala de sâmbătă, dar ”am scăpat-o”, a obținut calificarea la mondialele de anul viitor și la primul eșalon european de peste doi ani.

Citește mai mult