Antrenorii moldoveni sunt nemulțumiți de configurația seriilor Diviziei A

Divizia A de handbal feminin va avea, din sezonul 2018-2019, patru serii, constituite după criterii geografice contestate de antrenorii echipelor HCF Piatra Neamț și Știința Bacău. Nemulțumirea tehnicienilor moldoveni vizează alcătuirea seriilor A și B, în condițiile în care seria A cuprinde echipe de la Iași până la Călărași, iar seria B are în componență doar echipe bucureștene. Eu sînt nemulţumit de cum s-au stabilit seriile, pentru că nu s-a făcut pe criterii geografice, aşa cum s-a discutat. Au făcut pe idei clientelare, în sensul că au băgat echipele din Bucureşti într-o serie, ca să nu se supere; ei merg cu tramvaiul şi cu metroul la meciuri, noi trebuie să mergem 6.000 de kilometri pe drumuri într-un campionat. Eu am de parcurs 1.000 de kilometri pînă la Constanţa, dus-întors, ori două meciuri, înseamnă 2.000 de kilometri. Am peste 800 de kilometri pînă la Slobozia şi înapoi, ori două meciuri sînt, iată, încă 1.600 de kilometri. Mai avem deplasări la Călăraşi şi Brăila, şi, practic, doar Bacău şi Iaşi sînt în Moldova în seria asta. Am discutat cu unii de prin comisiile astea tehnice de pe la Bucureşti şi le-am adus la cunoştinţă că au făcut o treabă care nu-i în regulă”, a declarat profesorul Dan Valentin (foto), antrenorul echipei HCF Piatra Neamț, citat de Monitorul de Neamț.

”Ni s-a spus că va fi euro-regiune, dar ne-am trezit că e euro-jumătate de țară. Vă dați seama cam ce cheltuieli presupun câte două deplasări la Călărași, Constanța sau Slobozia. Pe de altă parte, în seria de București, merg cu tramvaiul, joacă și pleacă acasă, dar, dacă așa s-a hotărât, mergem înainte”, a afirmat profesorul Ion Arsene, antrenorul Științei Bacău, pentru site-ul Bacăul Sportiv.

Un comentariu la „Antrenorii moldoveni sunt nemulțumiți de configurația seriilor Diviziei A

 • 31/08/2018 la 23:01
  Permalink

  Felicitări pentru semnalarea situației şi poate nu va rămâne aşa dacă se comunică federației că toată lumea e nemulțumită!
  Şi cei din sud-est tot peste 6000 de km fac! 🙁
  Ar trebui schimbat sistemul de desfăşurare! Să rămână tur-retur şi 3 serii sau chiar două serii cu câte 13 echipe şi tot tur-retur! Nu câştigă nimeni din 4 jocuri între aceleaşi echipe !
  Aşa cum s-a cerut acordul consiliului de administrație pentru schimbări la juniori aşa se poate face şi la senioare! Şi cum desfăşurarea la ligă masculin este diferită de cea de la ligă feminin, aşa poate fi diferit şi sistemul la div A fem, față de cel masculin!!! Cineva trebuie să înțeleagă că e o greşeală şi să acționeze în consecință!
  La div A masculin a fost ok ca zonă şi împărțire!
  Iar la juniori cu valoare şi speranță, o să fie împerechieri de cei mai câştigați vor fi cei cu stații de carburanți!
  Măcar de era vreunul dintre furnizori, sponsori la federație înțelegeam, altfel…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *