Steaua a câștigat la limită în Croația și are prima șansă la calificare

Vicecampioana României s-a impus la limită în deplasarea de la Varazdin, după ce a avut un avantaj de 6 goluri la pauză. Steliștii au început ceva mai greoi, fiind conduși cu 2-1, 3-2 și 4-3 (min. 10). Golul din 7 metri înscris de Roșu în minutul 15 i-a adus pe vicecampionii României în avantaj (5-4), diferența crescând până la 6 goluri la pauză, după golul înscris în ultima secundă a primei reprize de Milosevic. Croații au revenit după pauză, apropiindu-se treptat, izbutind egalarea la 22 în minutul 54, prin golul lui Novak, după ce steliștii nu înscriseseră timp de mai bine de 7 minute. Au urmat două goluri înscrise de Georgescu și Stavrositu, dar gazdele au egalat din nou, la 24, în minutul 58, după care golurile marcate de Georgescu și Mihalcea (din 7 metri) au securizat victoria bucureștenilor. Returul va avea loc pe 9 septembrie, la Chiajna.

GRK Varazdin 1930 – Steaua București 25-26 (8-14)

Varazdin: Mestric (2 goluri), Crnila – Novak 6, Spruk 4, Levak 4, Glavas 3, Vidacek 3, Vrdoljak 3, Vargek, Divjak, Pucek, Budinski, Artic, Kranjec, Taci, Kastelan. Antrenor: Vladimir Malner.

Steaua: Stănescu, Babasafari, Merlă – Mihalcea 7, Vegar 5, Georgescu 4, Roșu 3, Milosevic 2, Johansson 1, Stavrositu 1, Răpciugă 1, Humet 1, Bizău 1, Florea, Becheru, Vujic. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

A fost primul meci în Cupa EHF după o lungă perioadă de timp. Am controlat partida în totalitate și după o primă repriză bună, a venit a doua repriză, unde greșelile noastre din atac au făcut ca ei să reducă scorul și pe final am câștigat la un gol. Important este că am câștigat și acum ne pregătim de prima etapă din campionat și de returul de duminică. Ionuț Georgescu

Celelalte rezultate de duminică, din prima manșă a primului tur preliminar al Cupei EHF: FC Porto – Potaissa Turda 41-21, SG INSIGNIS Handball Westwien (Austria) – OCI-LIONS (Olanda) 26-25, Talent Robstav M.A.T. Plzen (Cehia) – Glasgow HC (Marea Britanie) 39-12 și Alingsas HK (Suedia) – RK Gorenje Velenje (Slovenia) 26-23.

Foto: seha-liga.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *