CSM Oradea câștigă la limită primul meci din Divizia A masculină

Primul meci din eșalonul secund al handbalului masculin a fost unul tare. CSM Oradea a primit vizita nou-înființatei ACS Szejke Odorheiu Secuiesc. Echipa gazdă a reușit să se impună la limită, după ce, la pauză, a avut un avans de un gol, iar în repriza secundă s-a desprins și la 6 lungimi de adversar. Echipa harghiteană a revenit, a avut și atacul egalării pe final, însă n-a izbutit să înscrie.

CSM Oradea – ACS Szejke Odorhei 33-32 (16-15).

Oradea: Ene, Duma – Munteanu 14, Liberț 6, Munea 5, Crăciun 3, Radu 3, Cîrchea 2, Pomian, Mihăilescu, Criste. Antrenor: George Tăutu.

Szejke: S. Orban, Jobb – Tăutean 8, Buguleț 4, Kopacz 4, Fekete 4, Komporaly 3, Szasz 3, Daninfeld 3, Konya 2, Lorinczi 1, Jere, Pal, Lazar, L. Orban. Antrenor: Lorant Sipos.

A fost un meci echilibrat, am întâlnit o echipă foarte bine organizată pe faza ofensivă, dar experiența jucătorilor noștri a facut diferența. Am condus cu 6 goluri în a doua repriză, când a început o relaxare a noastră, ce s-a  soldat cu multe ratări în faze clare. Până la urmă, am reușit să găsim resursele necesare victoriei. George Tăutu (antrenor CSM Oradea)

La primul nostru meci oficial, echipa a avut multe emoții, trac, sportivii noștri au fost un pic timorați, apoi am avut perioade și mai bune și mai rele. Spre finalul primei reprize, aveam două goluri avans, apoi, de la masa oficială s-a fluierat o schimbare greșită, care eu cred că nu a fost, această decizie ne-a cam rupt elanul, iar gazdele au intrat cu un gol în față la pauză. După pauză, apărarea noastră n-a prea fost pe fază și astfel am ajuns la minus 6 goluri, diferență pe care am reușit s-o recuperăm, iar acesta e un lucru îmbucurător în perspectvia următoarelor jocuri. Pe final s-a mers cap la cap, noi am avut ultimul atac, dar n-am reușit să finalizăm. Am pierdut în final la un gol și sper ca toate emoțiile și greșelile noastre să fi reprezentat taxa de înscriere și participare în campionat ca echipă nouă. Cu toate acestea, eu cred că am arătat că știm handbal, cu un joc în viteză. Lorant Sipos (antrenor ACS Szejke)

Foto: Facebook CSM Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.