Steaua obține la Baia Mare a doua victorie în campionat

Steaua București a obținut sâmbătă a doua victorie a sezonului în Liga Zimbrilor, în deplasarea de la Baia Mare. Succesul vicecampioanei s-a conturat, însă, greu, deznodământul partidei stând sub semnul întrebării până în ultimele secunde. Începutul a fost echilibrat, steliștii desprinzându-se la 6-4 în minutul 9, după două contraatacuri valorificate de Grbovic și Vujic, ca urmare a unor pase greșite ale gazdelor. Humet a făcut 10-7 în minutul 17, cu o aruncare de la distanță, iar antrenorul băimărean a cerut time-out. Cu toate acestea, Grbovic a dus scorul la 12-8 în minutul 21, după ce Tudor Stănescu apărase o aruncare de la 7 metri. Csepreghi a făcut 11-13 în minutul 25 și a fost rândul lui Ovidiu Mihăilă să solicite time-out, după care Steaua a încheiat cu două goluri avans o primă repriză în care Minaur a ratat trei aruncări de la 7 metri.

Minaur a egalat la 20 în minutul 39, în superioritate numerică, prin golul frumos al extremei Vujadinovic, însă Alin Roșu a punctat după aceea de trei ori la rând pentru vicecampioni. Diferența a crescut la patru goluri în minutul 43, dar maramureșenii s-au apropiat la 26-28 în minutul 51, după două goluri consecutive ale tânărului Călin Căbuț, și la 29-30 în minutul 56, după reușita golgeterului Csepreghi. Gazdele s-au precipitat în final pe faza de atac, iar Becheru a înscris pentru 30-33 pe contraatac în minutul 59 golul care părea să consfințească victoria Stelei. Vujadinovic a făcut 32-33 cu 30 de secunde înainte de final, dar apărarea avansată a gazdelor n-a dat rezultate și Grbovic a marcat în ultima secundă de pe semicerc.

Minaur Baia Mare – Steaua București 32-34 (15-17)

Minaur: Markelau, Țenghea, Apostu – Csepreghi 11, Căbuț 5, Vujadinovic 5, Botea 3, Brajovic 2, Ștefan 2, Pop 2, Marta 1, Nagy 1, Popescu, Szabo, Haiduc. Antrenor: Raul Fotonea.

Steaua: Stănescu, Babasafari – Roșu 6, Vujic 6, Grbovic 6, Georgescu 4, Milosevic 3, Humet 3, Vegar 2, Florea 2, Becheru 1, Johannson 1, Bizău. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *