Focșaniul își confirmă forma bună și câștigă la Turda / Declarațiile antrenorilor Horațiu Gal și Sandu Iacob pentru Handbal Mania

CSM Focșani a confirmat la Turda că debutul fast de sezon n-a fost întâmplător și a câștigat miercuri seara pe terenul câștigătoarei Cupei Challenge. După o primă repriză aprig disputată, ardelenii au intrat cu avantaj minim la pauză, însă oaspeții au preluat conducerea la 10 minute după pauză și au avut 4 goluri avans în minutul 50 (29-25). De la 28-31 în minutul 56, Turda s-a apropiat la 32-33 în ultimul minut, a avut o aruncare de la 9 metri la final, dar Cristi Ghiță a aruncat în zidul din fața fostului său coechipier de la Bacău, Shota Tevzadze.

Potaissa Turda – CSM Focșani 32-33 (19-18). Marcatori: Ghiță 12, Szoke 5, I. Rotaru 4, Talas 3, Cîntec 2, Pavel 2, Lazăr 2, Laslo 2 / Miroiu 8, Țuțu 6, Mocanu 6, Rață 3, Hagiu 3, Moisă 3, Hrimiuc 2, S. Rotaru 2.

Pe fondul accidentărilor din tabăra noastră, nu am avut azi extremă dreapta stângaci, o mare parte din băieții noștri au prins o zi foarte proastă. Am avut și o bancă foarte scurtă, nu am avut pe cine să introduc și astfel s-a produs această înfrângere. E un rezultat care nu ne pică foarte bine, dar trebuie să îl  gestionăm, având în vedere că, peste trei zile, trebuie să plecăm la Reșița pentru meciul de cupă, unde ne dorim să câștigăm. Apoi, pentru noi urmează deplasarea de la CSM București, unde sper să revină unul sau doi jucători pentru a putea spera să aducem puncte de acolo. Focșaniul a jucat azi foarte bine, și-au dorit foarte mult victoria, poate un pic mai mult decât noi, și probabil că asta i-a ajutat să câștige. Horațiu Gal (antrenor Potaissa Turda)

 

Am profitat la maximum de unele slăbiciuni ale unui adversar foarte valoros, valoare atestată de rezultatele lor din ultimii ani, însă eu consider că ne-au tratat cu prea multă superioritate la acest moment. Noi suntem o echipă mică, dar cu o capacitate de luptă foarte mare și am reușit să rămânem conectați și constanți în evoluție pe parcursul celor 60 de minute. Am condus meciul din punct de vedere mental și suntem foarte bucuroși pentru acest lucru. Absențele din lotul adversarei au fost semnificative, ei neavând posibilitatea de a face multe schimbări, dar asta nu diminuează meritele jucătorilor noștri, care au făcut un meci foarte bun, și-au găsit cadența și au fost superiori adversarilor în momentele decisive. Îmi felicit jucătorii, le mulțumesc celor din Focșani care ne-au susținut moral la acest meci și nu ne rămâne decât să ne păstrăm linia, pentru a aduna punctele necesare clasării în primele 8. Sandu Iacob (antrenor CSM Focșani)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *