Egal cu scandal la Făgăraș între CSM și Minaur, gazdele acuză viciere de rezultat și vor face memoriu

CSM Făgăraș și Minaur Baia Mare au încheiat la egalitate un joc al cărui final a fost extrem de controversat, gazdele contestând vehement ultima fază a partidei. Până atunci, CSM Făgăraș s-a aflat la cârma meciului, a condus cu 5 goluri la pauză, iar în minutul 53 avea 4 goluri avans, 22-18. În minutul 59 era 23-21, dar Minaur a înscris de două ori consecutiv, prin Makaria și Csepreghi (din 7 metri) și a egalat. Cu 7 secunde înainte de final, gazdele au beneficiat de o aruncare de la 7 metri, pe care Popia a transformat-o, iar până ce portarul maramureșenilor a scos mingea din poartă, gazdele susțin că timpul de joc expirase și s-a auzit sirena de final. Cu toate astea, portarul oaspeților a repus mingea, iar Popia a comis un fault la centrul terenului, fiind sancționat cu cartonaș roșu și albastru, Minaur primind și aruncare de la 7 metri. Csepreghi a transformat, iar partida s-a încheiat la egalitate, însă gazdele acuză că a fost vorba de viciere de rezultat. Să precizăm că arbitrii partidei au fost bucureștenii Ionuț Barbu și Adrian manafu, iar observator vâlceanul Octavian Pripas. Iată ce ne-a declarat, în exclusivitate, antrenorul echipei CSM Făgăraș, Eugen Frățilă:

A fost un joc pe care l-am controlat aproape în totalitate, e adevărat că am avut acea cădere pe final, însă, cu toate astea, cred că meritam să câștigăm. Din momentul în care arbitrii au fluierat pentru aruncarea noastră de la 7 metri, au trecut 2-3 secunde până s-a executat, apoi a durat până portarul a scos mingea din poartă, fiindcă mingea se încurcase în plase. Pentru mine e foarte clar că timpul de joc expirase înainte ca mingea să ajungă la centru pentru repunerea celor de la Minaur, s-a auzit și sirena, deci partida se încheiase. Cât despre faultul lui Popia, de la final, nu am văzut faza , mă uitam la tabelă, dar am înțeles că nu a fost vorba de ceva intenționat, jucătorul nostru se întorcea și a dat peste adversarul aflat în posesia mingii. Eu consider că a fost viciere de rezultat, cu siguranță vom face memoriu la federație pentru ca toate cele trei puncte să ne revină, acum vom aștepta și verdictul, în condițiile în care pentru mine e foarte clar că timpul de joc expirase înainte ca mingea să ajungă la centru. Eugen Frățilă (antrenor CSM Făgăraș)

CSM Făgăraș – Minaur Baia Mare 24-24 (15-10). Marcatori: Constantinescu 6, Popia 5, Ungureanu 4, Vancea 3, Bahan 2, Huta 1, Mateoniu 1, Bejinariu 1, Dedu 1 / Csepreghi 6, Haiduc 5, Mureșan 3, Brajovic 3, Ștefan 2, Nagy 2, Vujadinovic 1, Makaria 1, Botea 1.

5 comentarii la „Egal cu scandal la Făgăraș între CSM și Minaur, gazdele acuză viciere de rezultat și vor face memoriu

 • 20/10/2018 la 21:52
  Permalink

  A fost clar viciere de rezultat! Arbitrii au “tras” in ultimile minute cu Baia Mare, iar observatorul…vai mama lui! Ar face bine FRH sa se uite la imagini ( ca doar meciul se filmează!!!) și sa ia măsurile care se impun! Nu este posibil așa ceva!

  Răspunde
 • 20/10/2018 la 22:02
  Permalink

  Îmi pare rău sa spun, sunt băimărean, dar și eu consider ca meciul se terminase. Eu nu vreau sa obținem puncte nemeritate. Astăzi fagarasenii și fost mai buni!

  Răspunde
 • 20/10/2018 la 22:05
  Permalink

  Meciul se terminase! Sirena a sunat când tabela arată 60, iar mingea se afla in mâinile portarului de la Baia Mare

  Răspunde
 • 20/10/2018 la 22:35
  Permalink

  Nici măcar nu a fost fault! Popia se retrăgea cu spatele și jucătorul de la Baia Mare sa pus in fata lui ca acesta sa dea peste el. Popia nici nu l-a văzut! Dar oricum presupusul fault a fost in afara timpului regulamentar de joc!

  Răspunde
 • 20/10/2018 la 22:46
  Permalink

  Ce vreți fraților, la baremul de cacao pe care îl are un arbitru la un meci de handbal, ma vreți sa fie și corect? Pun “botul” la greu, pentru cine da mai mult!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *