Vâlcea se impune la Brașov și revine în fotoliul de lideră

SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat derby-ul etapei a opta a Ligii Florilor, în deplasarea de la Brașov, confirmând forma excelentă pe care o traversează în prima jumătate a acestui sezon. Cu interii Vieira și Vasileuskaya în mare formă, dar și cu o Yulia Dumanska excelentă între buturi, vâlcencele s-au impus fără drept de apel și au arătat că poziția de lideră pe care o ocupă în primul eșalon feminin nu este deloc întâmplătoare.

Brașovul a început mai bine, cu o linie de 9 metri eficientă, și conducea cu 3-1 în minutul 6. Florentin Pera a cerut time-out la 5-3 pentru gazde, în minutul 13, iar, șase minute mai târziu, Vâlcea a egalat la 7, prin Vieira, după care Petrovic a adus echipa oaspete în avantaj, asta după câteva parade ale Yuliei Dumanska. Echipa oaspete a fost mai precisă în apărare, primind un singur gol în ultimele 10 minute ale primei reprize, și a intrat la pauză cu 3 goluri avans. Vasileuskaya a dus echipa vâlceană la 5 lungimi (16-11) distanță de gazde cu o aruncare de la distanță, în minutul 40, iar gazdele n-au reușit să mai revină decât pe final, în minutul 59, când s-au apropiat la 22-25, scor la care portărița gazdelor, Tatalovic, a aruncat din poartă în poartă, dar a lovit bara. Echipa olteană a obținut, astfel, a opta victorie consecutivă în Liga Florilor și a revenit pe prima poziție a clasamentului.

Corona Brașov – SCM Râmnicu Vâlcea 22-25 (8-11). Marcatoare: Tamas 5, Buceschi 4, Chiper 4, Dmitrovic 3, Bucur 2, Ciuciulete 2, Chiricuță 1, Tatalovic 1 / Vieira 11, Vasileuskaya 7, Glibko 3, Gavrilă 2, Florica 1, Fernandez 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.