Meci dramatic la Baia Mare, decis la aruncările de departajare

Meci dramatic sâmbătă seara, la Baia Mare, în cel de-al doilea sfert de finală al Cupei României la handbal masculin. Minaur și SCM Poli Timișoara au oferit o dispută extrem de echilibrată, dar și foarte tensionată, decisă în urma aruncărilor de departajare. Gazdele au condus la două goluri la finele primelor 30 de minute, apoi bănățenii au preluat conducerea în repriza secundă, băimărenii au egalat, iar finalul a fost pe muchie de cuțit. La 23-23, în ultimul minut de joc, gazdele au plecat pe contraatac și au primit o aruncare de la 7 metri cu 11 secunde înainte de final, după ce Marjanovic l-a împins pe Haiduc. Interesant este că nu s-a acordat nicio sancțiune disciplinară. Popescu a transformat, aducând-o pe Minaur în avantaj, oaspeții au cerut time-out, iar la atacul următor Sadoveac a înscris și a egalat.

La repunerea mingii de către portar, Pribanic a oprit balonul în drum spre centru, iar gazdele au considerat că a fost o acțiune intenționată și s-ar fi impus eliminare și 7 metri. Nu s-a dictat nimic, meciul s-a încheiat la egalitate și s-a trecut la executarea aruncărilor de la 7 metri. Minaur a ratat primele două execuții, prin Popescu și Haiduc, în timp ce timișorenii au înscris prin Marjanovic și Sadoveac. Botea și Căbuț au înscris apoi pentru Minaur, dar Poli n-a ratat nimic, Orbovic și Cîmpan transformând aruncările executate și calificând echipa oaspete în Final Four.

Minaur Baia Mare – SCM Politehnica Timișoara 26-28 (14-12, 24-24)

Baia Mare: Țenghea, Markelau – Căbuț 6, Brajovic 5, Csepreghi 4, Cristescu 3, Popescu 3, Haiduc 2, Vujadinovic 1, Nagy 1, Botea 1, Mureșan, Pop, Marta, Ștefan. Antrenor: Raul Fotonea.

Timișoara: Tcaciuc, Varo – Sadoveac 9, Orbovic 6, Cîmpan 6, Marjanovic 5, Milosevic 2, Păiuș, Fenici, Pribanic, Irimescu, Neamțu. Antrenor: Pero Milosevic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *