Heidarirad o duce pe Dinamo în Final Four-ul Cupei României, după un meci cu mai mulți nervi decât handbal

Dinamo și CSM București s-au întâlnit pentru prima dată în acest sezon în sferturile de finală ale Cupei României, meciul de campionat dintre cele două echipe fiind amânat. Campioana României și lidera Ligii Zimbrilor au oferit un joc presărat cu (prea) multe durități și în care cele două bănci tehnice au pus multă presiune pe arbitrii Octavian Fînață și Ștefan Hendrea (care au dus cu bine la capăt un meci foarte, foarte greu), metodă ce pare să fi devenit tradițională la echipele noastre.

Începutul a fost încrâncenat, cele două echipe au ratat câte o aruncare de la 7 metri în primele 6 minute, primul gol al partidei fiind înscris abia în minutul 7 de către dinamovistul Alouini. Acatrinei a făcut 3-0 în minutul 10, lidera Ligii Zimbrilor izbutind primul gol tocmai în minutul 13, prin Tioumentsev. Paulo Pereira a cerut primul time-out în minutul 19, la 7-3 pentru Dinamo, reproșându-le jucătorilor săi că nu joacă și nu aruncă la poartă atunci când au ocazia. CSM București s-a apropiat la 2 goluri în minutul 22 (6-8) și la un gol (8-9) în minutul 26, iar Constantin Ștefan a cerut și el time-out. Allakharam Esteki a egalat la 10 în minutul 29, dar Dinamo a intrat cu 2 goluri avans la pauză după golurile înscrise de Bannour și Gavriloaia.

Repriza a doua a început cu mai multe goluri decât debutul primului mitan, iar în minutul 40, campioana României avea un avans de 3 goluri, 17-14, scor la care Heidarirad a apărat o aruncare de la 7 metri, după care Bannour a făcut 18-14 cu o aruncare spectaculoasă. Au urmat momente tensionate, cu dispute verbale inutile, loviri și simulări, de parcă o calificare în Final Four-ul Cupei României ar fi asigurat un loc în Final Four-ul Champions League. CSM-ul s-a apropiat la 17-18 cu un sfert înainte de final, aflându-se în inferioritate numerică, apoi Paulo Pereira a primit eliminare la bancă după un recital de proteste. Georgievski a egalat la 19 în minutul 48, apoi Maggaiz a apărat un 7 metri executat de Bannour, după care Sajad Esteki a ratat ocazia de a-și aduce echipa în avantaj, după ce a aruncat pe lângă poartă în loc să-i paseze lui Georgievski. Zulfic a marcat pentru 20-19 în minutul 53, după mai bine de 8 minute fără gol pentru dinamoviști, tot el a făcut 21-19 în minutul 55, după care Heidarirad a apărat un 7 metri executat de Allahkaram Esteki. Onyejekwe a redus diferența la un gol pe contraatac în minutul 58, 21-20 pentru Dinamo, Maggaiz a apărat aruncarea lui Descat, iar Acatrinei a făcut 22-20 la intrarea în ultimul minut de joc. Onyejekwe a marcat cu 33 de secunde înainte de final, apoi Dinamo a obținut un 7 metri, apărat de Maggaiz în fața lui Zulfic. Ramba a egalat cu o aruncare de la distanță la ultima fază și s-a trecut la aruncările de departajare:

Gol Descat, 23-22; gol Teixeira 23-23;

Apără Maggaiz la Zulfic; apără Heidarirad la Vrazalic;

Gol Negru, 24-23; Apără Heidarirad la Rotaru;

Gol Gavriloaia, 25-23; gol Onyejekwe, 25-24;

Apără Maggaiz la Bannour; Apără Heidarirad la Tioumentsev.

Dinamo București – CSM București 25-24 (12-10, 22-22)

Dinamo: Missaoui, Heidarirad – Bannour 4, Gavriloaia 4, Zulfic 4, Descat 3, Acatrinei 3, Alouini 3, Mousavi 2, Negru 1, Komogorov 1, Savenco. Antrenor: Constantin Ștefan.

CSMB: Krupa, Maggaiz –  Onyejekwe 7, A. Esteki 6, Ramba 3, Georgievski 2, Rotaru 2, Teixeira 2, Tioumentsev 1, S. Esteki 1, Mănescu, Șomlea, Pozzer, Vrazalic. Antrenor: Paulo Pereira.

Foto: Facebook Radio Dinamo 1948

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *