Victorie concludentă a Craiovei în primul meci din grupele Cupei EHF, după ce a primit doar 12 goluri !

După ce a eliminat-o pe Borussia Dortmund cu două victorii, la capătul unor partide în care a înscris câte 19 goluri, deținătoarea Cupei EHF a debutat cu victorie în faza grupelor, în partida de pe teren propriu cu danezele de la Nykøbing, după ce a marcat de 18 ori. Bogdan Burcea a reușit să compenseze absențele importante de la linia de 9 metri, apărarea oltencelor a mers ceas, în timp ce portărița Dzhukeva a făcut un meci mare.

SCM Craiova a început bine partida, mai ales în faza de apărare, și conducea cu 4-2 după primele 10 minute, ambele goluri ale oaspetelor fiind înscrise din extrema stângă. În condițiile în care atacul pozițional a cam scârțâit, Bogdan Burcea a încercat diverse variante la linia de 9 metri, unde a început cu Ianăși la coordonare și Trifunovic și Vizitiu interi, după care a introdus-o pe brazilianca Fachinello în centru, apoi a trimis-o în inter stânga în locul Jelenei Trifunovic. Oltencele conduceau cu 6-3 în minutul 16, după ce pivotul Seric a înscris pentru a treia oară, diferența menținându-se până la finalul primei reprize, una cu puține goluri, din cauza numeroaselor greșeli comise de cele două echipe în atac, dar și pe fondul evoluției foarte bune a portăriței gazdelor, Ekaterina Dzhukeva.

Repriza secundă a început sub aceleași auspicii, cu apărări atente și multe ratări, iar după 11 minute cele două echipe înscriseseră doar câte trei goluri. Patricia Vizitiu a înscris frumos în minutul 43, aducând pentru prima dată un avans de goluri pentru deținătoarea Cupei EHF, 13-9, antrenorul danez Jakob Larsen a cerut time-out, dar tot gazdele au marcat, prin Timea Tătar, care a făcut 14-9 în minutul 46, și Jelena Trifunovic, pe contraatac, ducând scorul la 15-9 în minutul 47. Larsen a solicitat un nou time-out, după doar 4 minute, însă n-a fost de foarte mare folos, asta și pentru Dzhukeva a avut o evoluție foarte bună în poarta gazdelor. În final, scorul reprizei secunde a fost identic cu al primei, iar Craiova a obținut o victorie clară, onorându-și statutul de deținătoare a trofeului.

SCM Craiova – Nykøbing Falster Håndbold 18-12 (9-6)

Craiova: Dzhukeva, Curmenț – Seric 4 goluri, Ianăși 4, Vizitiu 2, Tătar 2, Trifunovic 2, Fachinello 2, Tănasie 2, Nikolic, Gjeorgjievska, Șelaru, Ion. Antrenor: Bogdan Burcea.

Nykøbing: Greve, Hauge – Pedersen 3, Westberg 3, Ikehara 2, Kristiansen 2, Housheer 1, Lagerquist 1, Jakobsen, Nielsen, Olsen, Wallen. Antrenor: Jakob Larsen.

Celălalt meci din prima etapă a grupei D, Podravka Koprivnica – Amara Bera Bera, va avea loc duminică, de la ora 19. În etapa a doua, SCM Craiova va juca sâmbăta viitoare, de la ora 19, în Spania, la Irun, cu Amara Bera Bera.

Foto: Facebook SCM Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *