România a învins Olanda în primul meci de verificare disputat în Slovacia

Naționala de handbal masculin a României a câștigat vineri seară, în fața Olandei, primul joc de verificare disputat în Slovacia. Olanda n-a fost, însă, un adversar comod, deși nu se numără printre forțele europene, dar are în componență mai mulți jucători care evoluează în Germania, Franța, Danemarca și Polonia. După o primă repriză echilibrată, în care ambele echipe s-au aflat la conducere, România a intrat la pauză cu un avans de două goluri. Diferența a crescut la 20-16 în minutul 38, în condițiile unei duble superiorități, însă olandezii au egalat la 23 în minutul 50, după o suită de greșeli ale echipei noastre în faza de atac. Desprinderea handbaliștilor pregătiți de Manuel Montoya s-a făcut în ultimele 4 minute, inclusiv datorită unor intervenții ale tânărului portar Andrei Lazăr.

România – Olanda 30-27 (15-13). România: Iancu, Lazăr – Sadoveac 8, Racoțea 4, G. Bujor 4, Csepreghi 4, Grigoraș 2, Căbuț 2, Onyejekwe 2, Nistor 2, Dumitriu 1, Buzle 1, Ghiță, Fotache, Negru, A. Rotaru.

Am jucat împotriva unei echipe incomode, foarte bună din punct de vedere tactic. Am dominat partida, însă nu am reușit să menținem diferența de scor. Este foarte important să îmbunătățim toate aspectele jocului nostru, zi de zi, ca toți jucătorii să contribuie din plin, așa cum au facut-o la victoria de astăzi. Manuel Montoya (sursa – Facebook FRH)

Pentru România urmează două partide împotriva Slovaciei, sâmbătă, de la ora 21.30, și duminică, de la ora 15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *