Crișul Chișineu-Criș aproape de turneul semifinal, CSM Tîrgu Mureș obține a 13-a victorie consecutivă

Primele două clasate din seria D a Diviziei A de handbal feminin au obținut victorii în cea de-a treisprezecea etapă a sezonului regulat. Crișul Chișineu-Criș a obținut un succes extrem de important pe teren propriu împotriva formației CSU Reșița, de care s-a distanțat la 6 puncte, echipa pregătită de Sebastian Tudor aflându-se în pole-position pentru calificarea la turneul semifinal. Crișul n-a avut, însă, deloc viață ușoară, reșițencele conducând cu 14-13 la jumătatea reprizei secunde, iar în minutul 56 gazdele aveau doar un gol avans, 17-16.

Crișul Chișineu-Criș – CSU Reșița 19-16 (9-8)

Crișul: Nemoianu – Klimek 9, Damian 3, Iuga 2, Haidu 2, Petrușe 1, Boldor 1, Lucușa 1, Puț, Tudose, Roman. Antrenor: Sebastian Tudor.

Reșița: Roman – Cristea 6, Șerban 5, Baldovin 3, Siman 1, Ion 1, Bledea, Voina, Dumitrescu. Antrenor: Cristian Busuioc.

A fost o victorie conturată pe final, când jucătoarele noastre au fost mai lucide decât cele oaspete. Ratările multe și greșelile de pasare ne-au costat astăzi, în contextul în care, în minutul 12 scorul era 2-2 ! Nu pot să remarc pe nimeni în acest joc, se vede că suntem într-o cădere de formă. Procentajele echipei sunt foarte slabe, iar eu, ca tehnician, nu pot decât să le aduc pe jucătoare în fața porții, de acolo responsabilitatea le aparține. Ne-am distanțat la 6 puncte de echipa din Reșița, iar acest lucru ne dă o liniște înaintea partidei cu CSM Tîrgu Mureș. Sebastian Tudor (antrenor Crișul Chișineu-Criș)

Lidera CSM Tîrgu Mureș a obținut cea de-a treisprezecea victorie consecutivă, în deplasarea de la Oradea, însă după o primă repriză nu tocmai reușită. CSU Oradea a intrat la pauză cu două goluri avans, dar mureșencele au marcat de 4 ori la rând în primele 5 minute din repriza secundă, preluând definitiv conducerea. Pentru echipa din Tîrgu Mureș urmează derby-ul de pe teren propriu cu Crișul Chișineu-Criș, programat duminica viitoare.

CSU Oradea – CSM Tîrgu Mureș 25-29 (12-10)

Oradea: Pintea, Ardelean – Petric 9, Țanc 8, Abodi 3, Verzean 3, Zegrean 1, Hercuț 1, Negruț, Munteanu, Gaga, Vrabie, Damian, Corondan. Antrenor: Doina Ardelean.

Tg. Mureș: Popovici, Ugran – Stîngu 9, Darie 6, Bărăbaș 5, Bucin 4, Târșoagă 3, Lăcătuș 1, Cozma 1, Munteanu, Radu, Sîngeorzan, Popeanu, Ghemeș. Antrenor: Mihaela Evi.

Ne bucurăm că suntem victorioase, dar mai ales sănătoase după acest sfârșit greu de săptămână. Am ajuns la 1 noaptea la Oradea, după un drum de 600 de km. de la Craiova. Din fericire, avem un lot numeros și valoros și toate sportivele și-au adus contribuția la cele două victorii. Legat de meciul de divizie de azi, avansul liniștitor din clasament ne permite să fim curajoși și să încercăm diferite variante de joc. În plus, avem de integrat și două sportive cu experiență, care s-au alăturat de curând echipei și familiei noastre. Este vorba de Cosmina Cozma, fostă jucatoare la Galați, Corona Brașov și Rapid Bucureşti, care dă un plus de viteză atacului nostru, și de Cristina Popovici, portar, venită de la o echipă participantă în cupele europene, Măgura Cisnădie. Pe Cristina o cunosc de 20 de ani, ne-am petrecut junioratul împreună și m-am bucurat că a acceptat provocarea mea. Ea și-a asumat și rolul de a le îndruma și sfătui pe fetele noastre mai tinere. Ne dorim să fim sănătoase și să continuăm să ne bucurăm de handbal. Mihaela Evi (antrenor CSM Tîrgu Mureș)

În cel de-al treilea meci al etapei din seria D, Minaur II Baia Mare – CSU Vest Timișoara 37-22 (20-11).

Clasament: 1. CSM Tg. Mureș 39p, 2, Crișul 25p, 3. CSU Reșița 19p, 4. Minaur II 18p, 5. CSU Oradea 12p, 6. Timișoara 3p.

Foto: sportarad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.