De ce a câștigat Turda la masa verde partida cu Dunărea Călărași – motivarea Comisiei Centrale de Apel / Cum arată acum clasamentul Ligii Zimbrilor

Comisia de Apel a Federației Române de Handbal a emis motivarea Hotărârii nr. 28 din 6 februarie 2019, prin care a fost respins apelul clubului Dunărea Călărași, menținând hotărârea Comisiei Centrale de Disciplină, care a omologat cu 10-0 rezultatul partidei Potaissa Turda – Dunărea Călărași, disputat pe 22 noiembrie și câștigat pe teren de oaspeți cu 29-26. În esență, comisia a reținut că, pentru a dobândi dreptul de joc, sportivii trebuiau să prezinte permisul de ședere la data disputării partidei, subliniind că dreptul de ședere e una, iar permisul de ședere e altceva. Astfel, la data meciului, 22 noiembrie, posibilitatea admiterii cererilor de eliberare a permiselor de ședere era ”de un eveniment viitor și incert, care depindea de analiza autorităților competente”, iar adeverințele emise de Inspectoratul General pentru Imigrări (cu data de 27 noiembrie) ar fi trebuit să existe la ora jocului. Comisia de Apel menționează și că ”toate condițiile de eligibilitate pentru a deține un drept de joc valabil trebuie să fie actuale, adică să fie îndeplinite în mod efectiv la data jocului și nu condiționate de un rezultat viitor și incert care să le acopere retroactiv.” Permisele de ședere ale sportivilor Mihajlo Radojkovic și Zarko Pejovic au fost emise pe 5 decembrie 2018, având valabilitate de la data depunerii cererii, adică 15 noiembrie 2018.

În aceste condiții, Federația Română de Handbal a refăcut clasamentul Ligii Zimbrilor, în care Potaissa Turda este pe locul al doilea, la egalitate de puncte cu prima clasată, HC Dobrogea Sud Constanța, în timp ce Dunărea Călărași este acum pe locul 5.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *