Campioana câștigă la limită la Râmnicu Vâlcea, dar echipa olteană e favorită la titlu, după ce a revenit de la minus șase goluri

Meci de înalt nivel miercuri seara, la Râmnicu Vâlcea, cele două formații onorând statutul partidei, de finală a campionatului. Campioana a recuperat-o pentru acest meci pe Andrea Lekic și a avut în Radicevic cea mai bună marcatoare, însă Irina Glibko și Alicia Fernandez au făcut o partidă mare, iar SCM Râmnicu Vâlcea, cu avantajul rezultatelor directe, are prima șansă la cucerirea titlului de campioană. Din fericire, partida a avut parte și de un arbitraj de clasă, asigurat de Bogdan Stark și Romeo Ștefan.

CSM-ul a început mai bine, cu o apărare atentă, care a speculat erorile ofenisve ale gazdelor, iar campioana conducea cu 3-1 în minutul 6, după care Diana Ciucă a parat un 7 metri executat de Radicevic, două minute mai târziu. Vâlcea a reușit să revină spectaculos, datorită inclusiv unor intervenții ale Yuliei Dumasnska, înscriind de 4 ori la rând, iar Dragan Djukic a cerut primul time-out la 5-3 pentru gazde, în minutul 12. A fost cu folos, fiindcă a fost rândul oaspetelor să treacă la conducere, după golul Barbarei Lazovic din minutul 15. Șapte minute mai târziu, Glibko a readus Vâlcea în avantaj, 9-8, valorificând un contraatac din poziție de extremă, dar cele două echipe au intrat la egalitate la pauză, după o primă repriză în care golgeterele combatantelor au fost Glibko (5), respectiv Radicevic (4).

În debutul reprizei secunde, campioana s-a desprins rapid la 2 goluri, pentru ca Cvijic să ducă scorul la 17-14 pentru oaspete în minutul 37, scoțând și o eliminare, iar Florentin Pera a cerut time-out. Au urmat, însă, trei goluri consecutive ale CSM-ului în următoarele patru minute și diferența a crescut la 6 goluri, 20-14. Vâlcea n-a depus armele, s-a apărat foarte bine, iar Popa a înscris pe contraatac pentru 20-23 în minutul 48, obligându-l pe Dragan Djukic să arunce cartonul de time-out pe masa oficială. Ca și după time-out-ul cerut de antrenorul gazdelor, au urmat două goluri consecutive ale adversarelor, iar Vasileuskaya a făcut 22-23 în minutul 50. Vâlcea ar fi putut egala la 25 în minutul 54, dar Paula Ungureanu a ghicit bolta Anei Maria Popa, scăpată pe contraatac, după care Radicevic a înscris pentru 26-24. Fernandez a reușit o pătrundere spectaculoasă în minutul 58 și a egalat la 26, Dragan Djukic a cerut time-out, iar ultimul minut a fost nebun, Fernandez a egalat la 29 cu 7 secunde înainte de final, CSM-ul a repus rapid, Lazovic înscriind golul victoriei de la centru. Vâlcea mai are de jucat acasă cu Dunărea Brăila, Corona Brașov, Măgura Cisnădie și CSM Slatina și în deplasare cu U Cluj și Gloria Bistrița-Năsăud.

SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București 29-30 (12-12)

Vâlcea: Dumanska, Ciucă, Blazek – Glibko 12, Fernandez 4, Popa 4, Florica 2, Vasileuskaya 2, Petrovic 2, Pricopi 1, Da Silva 1, Lopez 1, Khouildi, Băcăoanu. Antrenor: Florentin Pera.

CSMB: Grubisic, Ion, Ungureanu – Radicevic 8, Lazovic 7, Lekic 5, Omoregie 5, Cvijic 3, Manea 1, Curea 1, Jacobsen. Antrenor: Dragan Djukic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *