Dunărea Călărași învinge Turda după un meci spectaculos

Cea mai așteptată partidă a etapei din Liga Zimbrilor s-a disputat la Călărași, acolo unde Dunărea a primit vizita Potaissei Turda, meciul tur fiind câștigat de ardeleni la ”masa verde”. Meciul a fost precedat de un mic război al declarațiilor, managerul Dunării amenințând, chiar, că nu vor intra pe teren dacă federația nu va schimba cuplul de arbitri Belean – Sas. În cele din urmă, călărășenii au intrat pe teren cu acel cuplu de arbitri, iar partida a fost una spectaculoasă, cu numeroase răsturnări de scor, gazdele obținând o victorie meritată.

Oaspeții s-au aflat conducere în prima parte a jocului, Dunărea egalând la 11 în minutul 20, prin golul lui Fotache, care a arătat că nu este doar un foarte bun apărător. Spiritele s-au inflamat un pic în minutul 25, când Fotache a fost eliminat 2 minute pentru o ținere, o decizie oarecum la limită, dar acoperită de regulament, după care prima repriză s-a încheiat la egalitate. Pe fondul unei superiorități numerice, oaspeții s-au desprins la 3 goluri în primele 3 minute ale reprizei secunde, însă câteva intervenții ale lui Șelaru au făcut ca Dunărea să revină și să preia conducerea cu 23-22 în minutul 45,după golul lui Dospinescu. Același Florin Dospinescu a făcut 26-24 pentru gazde, în minutul 52, pe contraatac, apoi gazdele au câștigat, având în Victor Vartic (autorul unui gol care poate concura la reușita sezonului) și George Șelaru oamenii care au făcut diferența.

Dunărea Călărași – Potaissa Turda 31-28 (16-16)

Călărași: Rusu, Șelaru, Fuică – G. Bujor 9, Vartic 8, Dospinescu 5, Dumitriu 4, Radojkovic 3, Fotache 1, Pejovic 1, Soare, Gurkovsky, Broască, Munteanu. Antrenor: Serhyi Bebeshko.

Turda: Irimuș, Fleșer – Szoke 7, Thalmaier 6, Ghiță 5, Ignat 3, Pavel 3, Rotaru 2, Iancu 1, Talas 1, Cîntec, Lazăr, Pop, Pințoiu, Laslo. Antrenor: Horațiu Gal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.