Măgura Cisnădie se califică în Final Four-ul Cupei României după aruncările de departajare

Meci spectaculos luni seara, la Cisnădie, în ultimul sfert de finală al Cupei României la handbal feminin. În pofida statutului de outsideră, echipa clujeană a fost superioară adversarei în primele 30 de minute, încheind prima repriză cu un avantaj de două goluri. Mai mult, diferența a crescut la 3 lungimi în minutul 34 (18-15), însă Măgura a profitat de câteva ratări ale oaspetelor și a reușit să treacă în avantaj în minutul 42, 21-20. Cu 10 minute înainte de final, cele două echipe se aflau la egalitate, 23-23, Araujo a înscris golul meciului din extrema stângă, în minutul 53, după care Ada Moldovan a făcut 26-24 pentru gazde pe contraatac. Clujul a egalat la 26 în minutul 57, Țăgean a apărat un 7 metri executat de Țiplea, după care Ani-Senocico le-a adus pe oaspete în avantaj, apoi Boljevic a egalat din 7 metri. Lazăr a adus Clujul în avantaj cu 20 de secunde înainte de final, Alexandru Weber a cerut time-out, Măgura a avut ultimul atac în superioritate numerică, iar Ada Moldovan a obținut un 7 metri, transformat de Boljevic cu 9 secunde înainte de final. S-a trecut la aruncări de departajare, acolo unde Clujul a ratat de două ori, iar Măgura a transformat 4 aruncări, obținând cu greu calificarea în Final Four-ul Cupei României.

Măgura Cisnădie – U Cluj 32-30 (28-28, 13-15)

Cisnădie: Voicu, Moreschi, Pașca – Boljevic 7, Moldovan 7, Țiplea 6, Apetrei 5, Araujo 3, Gaztel 3, Matei 1, Simion, Da Silva. Antrenor: Alexandru Weber.

Cluj: Țăgean, Munteanu, Prodan – Ani-Senocico 9, Petruș 8, Lazăr 6, Dindiligan 3, Stoklosa 3, Corkovic 1,Vasiliu, Pica, Boian, Tamas, Moroianu. Antrenor: Alin Bondar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *