Egalurile din handbalul românesc, cel puțin suspecte pentru cunoscători

Trei din cele șase meciuri disputate în penultima etapă a Ligii Naționale masculine de handbal s-au terminat la egalitate, situație nemaiîntâlnită în alte campionate din Europa.

„Egaluri care nu ajută pe nimeni”, a subtitrat gsp.ro, argumentând:

  • Steaua a terminat la egalitate la Buzău, cu nou-promovata CS HC Buzău, 23-23. Vicecampioana României avea neapărat nevoie de victorie pentru a spera la un loc cât mai sus în play-off. A condus și la patru goluri avantaj.
  • Focșani cu Poli Timișoara, 28-28, un meci fără miză pentru gazde, ci doar pentru oaspeți. Au fost răsturnări spectaculoase, dar totul s-a decis pe final în favoarea unui X.
  • Și derby-ul etapei, CSM București-HCD Constanța s-a terminat tot egal. CSM București a condus cu 22-20.

Un indiciu că în partidele întâlnite s-au întâmplat lucruri ciudate e reprezentat și de declarația dată de un antrenor, sub protecția anonimatului, pentru sursa citată: „M-am săturat să trăiesc în lumea asta murdară! Ne păcălim singuri. De asta am ajuns cu echipa națională în mocirla în care am ajuns! Sincer, îmi vine să plec din țară! Tot handbalul românesc e putred. DNA-ul ne mai poate salva doar!”.

Dacă cineva ar fi pariat pe cele trei egaluri, ar fi beneficiat de o cotă de finală de 803,25 (8.50 x 10.50 x 9.00). Pentru o miză de numai 10 lei, câștigul ar fi fost de 8.032,5 lei, adică de peste 80 de milioane de lei vechi. De regulă, cine are astfel de informații, pariază la agențiile stradale, pentru că nu li se poate monitoriza activitatea așa cum se întâmplă cu pariorii online.

Desigur, nu există (deocamdată) dovezi, ci numai bănuieli de necinste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *