CSM București câștigă Cupa României în prelungiri, după o finală de nivel european

Fără interii titulari, dar și fără pivot de meserie pe foaie, post pe care a fost folosită Jacobsen, CSM București a reușit să câștige pentru a patra oară la rând Cupa României, învingând SCM Râmnicu Vâlcea după un veritabil thriller, decis după două reprize de prelungiri. Vâlcea a început greoi pe faza de atac, înscriind primul gol în minutul 7, prin Vasileuskaya, iar CSM-ul conducea cu 4-1 în minutul 9. Vâlcencele au revenit și au egalat la 7 în minutul 15, după două goluri consecutive înscrise de Fernandez, trecând în avantaj în minutul 23, în urma unui contraatac valorificat de aceeași jucătoare. După un time-out cerut de Dragan Djukic, a fost rândul bucureștencelor să revină, inclusiv datorită paradelor Jelenei Grubisic (care a apărat și două aruncări de la 7 metri), iar la pauză CSM-ul a intrat cu un avans de două goluri. A fost o primă repriză în care, din cele 26 de goluri marcate, doar unul a fost reușit de o handbalistă româncă, Ana Maria Popa, și acela în minutul 30.

Repriza secundă a început cu probleme pentru echipa lui Florentin Pera, mai ales pe faza defensivă, acolo unde bucureștencele au găsit ușor culoare de pătrundere, iar antrenorul vâlcean a cerut time-out în minutul 36, la 17-14 pentru CSM. A fost cu folos, fiindcă Vâlcea a egalat la 17 peste numai 3 minute, dar CSM-ul s-a desprins din nou la 2 goluri în minutul 43, 20-18, după un contraatac fructificat de Radicevic. Florin Pera a schimbat și sistemul de apărare, în 4+2, dar diferența de două goluri s-a menținut până în ultimele 10 minute, după care Vâlcea a atacat cu 7 jucătoare de câmp, iar Da Silva a egalat la 23 în minutul 52. Ultimele minute au aparținut apărărilor, foarte agresive de ambele părți, Radicevic a ratat din extremă cu 40 de secunde înainte de final la 26-25 pentru CSM, după care Pricopi a egalat cu o aruncare de la 9 metri cu 4 secunde înainte de final. Dragan Djukic a cerut time-out, însă CSM-ul n-a reușit să înscrie, astfel că s-a trecut la prelungiri.

CSM-ul a încheiat cu 2 goluri avans prima rundă de prelungiri, Vâlcea a găsit greu drumul spre gol, iar Mehmedovic a făcut 30-27 cu 100 de secunde înainte de finalul celei de-a doua runde de extra-time, avantaj ce s-a dovedit suficient pentru victorie.

CSM București – SCM Râmnicu Vâlcea 30-29 (26-26, 14-12) Arbitri: Bogdan Stark / Romeo Ștefan

CSMB: Grubisic, Ungureanu – Radicevic 9, Omoregie 6, Lekic 5, Lazovic 4, Mehmedovic 4, Jacobsen 2, Bazaliu, Curea, Constantinescu. Antrenor: Dragan Djukic.

Vâlcea: Dumanska, Blazek, Ciucă – Fernandez 7, Da Silva 6, Glibko 6, Pricopi 4, Vasileuskaya 2, Lopez 2, Petrovic 1,  Popa 1, Khouildi, Florica, Craiu. Antrenor: Florentin Pera.

Premii individuale:

Cea mai bună jucătoare: Andrea Lekic – CSM București

Cel mai bun portar: Jelena Grubisic – CSM București

Cea mai bună marcatoare: Ada Moldovan – Măgura Cisnădie

Cea mai bună apărătoare: Alexandra Severin – HC Zalău

Foto: Facebook CS Gloria 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.