SCM Râmnicu Vâlcea mai face un pas spre titlu după ce a avut în față un portar în zi de grație

Ca și CSM București joi, SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat pe teren propriu în etapa a 23-a a Ligii Florilor, la capătul unui joc al cărui deznodământ a stat sub semnul întrebării până în ultimul minut. Măgura Cisnădie a condus în primul sfert de oră, dar, de la 4-7 în minutul 12, gazdele au înscris de 5 ori la rând în următoarele 5 minute, după care au intrat cu avantaj minim la pauză. Măgura a revenit în avantaj în debutul reprizei secunde, după câteva intervenții ale Elenei Voicu, probabil cea mai bună jucătoare a partidei. Evoluția foarte bună a portăriței oaspetelor le-a ținut în meci pe acestea, chiar dacă, la un moment dat, Vâlcea s-a desprins la 4 goluri, 19-15 în minutul 43. Țiplea a egalat la 19 în minutul 48, Florica a ratat un 7 metri, după care Araujo le-a adus pe oaspete în avantaj cu 11 minute înainte de final. A fost rândul gazdelor să înscrie de 4 ori consecutiv, profitând de erorile comise de adversare pe atacul pozițional și SCM Râmnicu Vâlcea conducea cu 23-20 cu 5 minute înainte de ultimul fluier. Deși părea un avantaj decisiv, n-a fost chiar așa, fiindcă Măgura s-a apropiat din nou la un gol, dar n-a reușit să finalizeze atacul pe care l-a avut în ultimul minut, Vâlcea a avut ultimul atac, la capătul căruia Glibko a marcat, aducându-și echipa cu un pas mai aproape de titlu.

SCM Râmnicu Vâlcea – Măgura Cisnădie 24-22 (12-11) Arbitri: Diana Florescu / Anamaria Stoia

Vâlcea: Blazek, , Dumanska, Ciucă – Pricopi 5, Glibko 3, Fernandez 3, Da Silva 3, Khouildi 2, Lopez 1, Badea 1, Petrovic 1, Craiu, Gavrilă, Băcăoanu, Adespii. Antrenor: Florentin Pera.

Cisnădie: Voicu, Moreschi, Pașca – Moldovan 6, Țiplea 6, Tomescu 4, Araujo 3, Petrescu 2, Iuga 1, Hoha, Da Silva, Apetrei. Antrenor: Alexandru Weber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *