O nouă înfrângere în fața Portugaliei, o nouă calificare ratată de naționala masculină

Naționala de handbal masculin a României a mai ratat o calificare, după ce a pierdut joi după-amiază, pe teren propriu, în fața Portugaliei. Din păcate, punctul nevralgic al naționalei noastre a fost din nou atacul, acolo unde se resimte din plin lipsa unui coordonator valoros care să facă ordine în jocul haotic al handbaliștilor români. Degeaba ne apărăm bine, degeaba apără Mihai Popescu, dacă nu înscrii nici 20 de goluri acasă cu Portugalia. Când reușești 8 goluri în 40 de minute, e greu să emiți pretenții chiar și cu echipe mult mai slab cotate. Luminița de la capătul tunelului nu se vede și va mai dura până să apară.

Manuel Montoya a început cu Popescu, Csog, Șimicu, Căbuț (Fotache în apărare), Rață, Grigoraș (Dumitriu în apărare) și Gabriel Bujor, iar handbaliștii noștri au intrat bine în meci, conducând în permanență și reușind să se desprindă la 3 goluri, 8-5, în minutul 15, după golul lui Șimicu. Debutantul Bogdan Rață a făcut 11-7 în minutul 19, iar Paulo Pereira a cerut primul time-out al partidei. Au urmat șase minute fără gol pentru România, pe fondul unor erori pe faza ofensivă și a fost rândul lui Manuel Montoya să solicite time-out, în minutul 25, la 11-10, după care ai noștri au intrat cu avantaj minim la pauză, 12-11.

După pauză, problemele ofensive ale echipei noastre au persistat, handbaliștii români au înscris doar 3 goluri în primul sfert de oră, iar  Portugalia a luat pentru prima dată conducerea în minutul 41, 15-14, după care s-a desprins la 17-15 în minutul 44. Diferența a crescut la 21-17 pentru lusitani în minutul 52, finalul consfințind a doua victorie a Portugaliei în fața unei echipe a României debusolată. Duminică, naționala noastră încheie preliminariile în Franța unde se pune doar problema scorului.

România – Portugalia 19-24 (12-11) Arbitri: Jiri Opava / Pavel Valek (Cehia)

România: Popescu, Iancu – Șimicu 6, Rață 4, Grigoraș 2, Rotaru 2, Bujor 1, Căbuț 1, Buzle 1, Fotache 1, Thalmaier 1, Dumitriu, Csog, Mănescu, Mocanu, Becheru. Antrenor: Manuel Montoya.

Portugalia: Bravo Quintana – Portela 7, Branquinho 4, Brito Duarte 3, Gomes 2, Borges 2, Magalhaes 2, Marques 2, Soares 1, Moreira 1, Salina, Barros, Frade, Martins, Rocha. Antrenor: Paulo Pereira.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.