România a încheiat calificările pentru EURO 2020 cu o înfrângere previzibilă / Care sunt echipele calificate la EURO

Naționala de handbal masculin a României a terminat preliminariile pentru europenele de anul viitor cu partida de pe terenul favoritei grupei 6. Selecționerul Manuel Montoya a deplasat la Nantes un lot de jucători cu o medie de vârstă sub 23 de ani, iar tinerii handbaliști români au avut în multe momente o evoluție curajoasă. Sigur că diferența de valoare a fost una foarte mare, așa cum la fel de adevărat este că ”experții” au apăsat pe accelerație atât cât a fost nevoie pentru a-și asigura un succes confortabil. Din păcate, nu numai că România a ratat calificarea, dar a terminat și pe ultimul loc în grupă, Lituania reușind să remizeze în Portugalia. E un nou eșec la handbalului masculin românesc care, în mod normal, ar trebui urmat de măsuri care să ne scoată din mlaștina în care ne scufundăm încet, dar sigur.

Franța – România 34-25 (19-14) Arbitri: Marek Baranowski / Bogdan Lemanowicz (Polonia)

Franța: Gerard, Genty, Pardin – Porte 6, Remili 6, Guigou 5, Acquevillo 5, L. Karabatic 4, Richardson 4, Grebille 2, Sorhaindo 1, Dipanda 1, Lagarde, Mahe, Mem, Lenne. Antrenor: Didier Dinart.

România: Iancu, Lazăr – Buzle 5, Mănescu 5, Bujor 4, Botea 4, Rață 2, Dumitriu 2, Grigoraș 1, Thalmaier 1, Mocanu 1, Fotache, Căbuț, Csog, Caba, Becheru. Antrenor: Manuel Montoya.

Lista completă a echipelor participante la EURO 2020: Austria, Norvegia, Suedia (țări organizatoare), Spania (campioana en-titre), Germania, Polonia, Croația, Elveția, Islanda, Macedonia de Nord, Slovenia, Letonia, Cehia, Belarus, Franța, Portugalia, Rusia, Ungaria, Danemarca, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Serbia, Olanda, Ucraina (ultimele 4 au avut cele mai bune punctaje din echipele clasate pe locul 3 în grupele preliminare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *