România a debutat cu victorie la europenele de tineret

Naționala de junioare a României a câștigat prima partidă disputată în cadrul campionatelor europene U19 care se desfășoară la Gyor. Handbalistele românce au învins, însă, destul de greu Portugalia, după o primă repriză modestă, dar o victorie rămâne o victorie.

Portugalia a început mai bine partida, conducând în permanență în primul sfert de oră, în condițiile în care fetele noastre nu au fost foarte inspirate pe faza de atac, iar poarta nu a scos mai nimic. În minutul 17, Dragoș Dobrescu a cerut primul time-out, la 8-6 pentru echipa lusitană, iar România a reușit să egaleze la 11 în minutul 28, intrând apoi cu avantaj minim la pauză. În primele 5 minute ale reprizei secunde, handbalistele noastre s-au desprins la 18-15, a urmat un time-out al adversarelor, care au egalat la 18 în minutul 40. România a revenit, însă, iar un contraatac fructificat de Andra Moroianu a dus scorul la 22-19 în minutul 47, după câteva intervenții inspirate ale Dianei Ciucă. În cele din urmă, tinerele handbaliste românce au câștigat într-un final fără mari emoții, un succes de moral pentru partida decisivă de vineri, cu Suedia, echipă învinsă categoric joi de Norvegia, cu 34-16.

România – Portugalia 28-26 (14-13). România: Ciucă, Chetraru – Moroianu 8, Jipa 6, Moraru 5, Kerekes 3, Bălăceanu 2, Vâlcan 1, Stamin 1, Șamanț 1, Popa 1, Vrabie, Bărăbaș, Cace, Darie, Pica. Antrenori: Dragoș Dobrescu, Valeriu Costea.

Foto: Facebook Women’s 19 EHF EURO 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *