Exclusiv / Stephane Plantin: „România este un tărâm al handbalului”

Minaur Baia Mare are, din această vară, un nou antrenor, pe francezul Stephane Plantin, fost campion mondial cu Franța în 2001, ca jucător. Handbal Mania vă prezintă un interviu exclusiv cu noul tehnician al grupării maramureșene.

Rep.: Pentru început, spuneți-ne ce credeți că ar trebui să știe fanii de handbal români despre dumneavoastră.

Stephane Plantin: Am 47 de ani și sunt în fenomenul handbal de 42 de ani. Parcursul meu universitar și cel sportiv au făcut să exersez aproape toate job-urile care țin de handbalul profesionist.

Rep.: Care a fost cel mai important moment al carierei dumneavoastră de antrenor de până acum?

S. P. : Succesul îmbracă diferite forme, dar, dacă privim din punct de vedere „contabil”, sezonul trecut cu Nancy a fost unul al recordurilor pentru echipă. Prima participare în play-off, cea mai bună clasare în sezonul regulat și calificarea în semifinalele Cupei Franței. A fost un sezon în care toate obiectivele au fost atinse, iar unele chiar depășite.

Rep.: Cum se vede, din Franța, handbalul românesc?

S. P. : România este un tărâm al handbalului, a produs jucători și echipe emblematice, care mi-au marcat tinerețea. Chiar am avut șansa să joc împotriva și alături de jucători români care au marcat istoria acestui sport. Chiar dacă România a dispărut din prim plan, în ultimele sezoane a reapărut atractivitatea și un nivel care trebuie confirmat. Am urmărit multe meciuri din sezonul precedent al primei ligi din România unde, chiar dacă nu întâlnești echipe de nivelul unor PSG, Nantes sau Montpellier, există multe formații capabile să le facă față celorlalte echipe franceze.

Rep. : Ce anume v-a determinat să acceptați oferta celor de la Minaur?

S. P. : După experiența de la Nancy, obiectivul meu a fost să antrenez fie în prima ligă franceză, fie în străinătate. Cum nu am avut niciun contact semnificativ în prima divizie din Franța, alegerea mea a fost Minaur, datorită faptului că, atât oferta sportivă, cât și proiectul de acolo, au fost cele mai interesante. Sunt fericit pentru faptul că voi avea ocazia să lucrez la Baia Mare.

Rep.: Ce știți despre jucătorii de la noua dumneavoastră echipă?

S. P. : Nu-i cunosc pe toți, dar îi știu pe mulți dintre ei. Pe unii i-am întâlnit cu Nancy, cu alții am fost în contact pentru a-i transfera la fosta mea echipă iar pe unii îi știu după parcursul sportiv sau din meciurile pe care le-am vizionat. 

Rep. : Care sunt obiectivele de performanță la Minaur?

S. P. : Minaur e un club care dorește să-și regăsească locul pe prima scenă a handbalului masculin românesc. Ca parte a acestui proiect, obiectivul meu e să ne clasăm pe unul din primele patru locuri. 

Rep. : În final, vă rog să transmiteți un mesaj suporterilor.

S. P. : Sunt un tip pasionat de handbal. Handbalul m-a făcut omul care sunt. Sunt total dedicat acestui sport și am convingerea că reușita unui club este rezultatul muncii în echipă. Jucători, antrenori, staff, conducători, sponsori, voluntari, suporteri, toți au un rol important și partea lor de responsabilitate la succes sau la eșec. Doresc ca fiecare dintre noi să fie mândru de clubul și de jucătorii noștri, împărtășind aceleași valori. 

Foto: handnews.fr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.