Exclusiv / Ce au spus Simona Spiridon și Mia Rădoi după victoria Austriei împotriva României la Euro U 17

Naționala de junioare a României a pierdut primul joc disputat în cadrul campionatelor europene care se defășoară la Celje, în Slovenia, în fața selecționatei Austriei, pregătită de fosta mare handbalistă Simona Spiridon. Avem pentru dumneavoastră declarații din partea staff-urilor celor două formații după acest joc.

”Pentru noi, a fost important sa începem acest turneu cu o victorie. Ne-am pregătit foarte mult pentru meciul cu România, în care cred că mentalul a făcut diferența. A contat mult că nu ne-am pierdut atunci când România dădea semne că își revine și nu pot decât să îmi felicit echipa pentru atitudine, a declarat Simona Spiridon pentru Handbal Mania.

De cealaltă parte, antrenoarea Maria Rădoi a spus: ”Am făcut un joc slab, atât în atac, cât și în apărare. Unele jucătoare pe care ne-am bazat au jucat sub așteptările noastre. Am avut și multe eliminări, în condițiile în care regulamentul de aici, deși nu e ceva nou, sancționează drastic orice fault mai dur. Poate uneori se exagerează, poate am primit unele eliminări gratuite, dar trebuie să ne adaptăm cât mai repede. Pe de altă parte, e bine să se înțeleagă că noi, la echipa națională, nu putem rezolva multe din lipsurile cu care jucătoarele vin. Noi încercăm să le omogenizăm, să facem o echipă. Să reținem că aici nu e campionatul național de junioare, unde bați oricând la 10-15 goluri sau înscrii lejer 10-15 goluri pe meci. Aici sunt echipe foarte puternice, unele care, până nu demult, nu te gândeai că ți-ar putea face probleme. Mai avem două meciuri și sper din tot sufletul ca toată lumea să înțeleagă importanța acestui campionat european. Totul pleacă de la dorință, atitudine și curaj”

Foto: Facebook FRH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *