INTERVIU / Horațiu Gal: ”Dacă vom avea tot lotul valid, ne vom putea lupta de la egal la egal cu toate echipele”

Potaissa Turda a disputat până acum patru partide de verificare, două în cadrul turneului pe care l-a organizat săptămâna trecută și două în Slovenia și Croația în acest weekend. Handbal Mania a discutat cu antrenorul echipei ardelene despre cum se prezintă la acest moment al pregătirilor medaliata cu bronz a ultimei ediții a Ligii Zimbrilor.

Rep.: Care sunt primele dumneavoastră concluzii după meciurile de verificare disputate ?

Horațiu Gal: Am disputat primele două turnee de pregătire fără trei jucători de bază – Nenad Savic, Marius Szoke și Răzvan Pavel. Am câștigat turneul de la Turda, dar acolo aproape toate echipele și-au rulat tot lotul pentru a-și găsi cea mai bună formulă. În meciurile din Slovenia și Croația i-am folosit pe toți băieții pe care i-am avut la dispoziție, iar aici am întâlnit, spre deosebire de România, un handbal mult mai în viteză și eu zic că aceste jocuri ne-au prins foarte bine. Pentru noi urmează turneul de la Timișoara, unde vom juca în prima zi cu CSM Bacău și apoi cu Timișoara sau Metaloplastika iar până atunci sper să-i avem alături pe Szoke și Pavel, fiindcă recuperarea lui Savic va dura cam până la sfârșitul lunii octombrie.

Rep.: Sunteți mulțumit de lotul pe care-l aveți la dispoziție ?

H.G.: Voi fi mulțumit atunci când voi avea toți jucătorii apți, fiindcă la noi, ca în fiecare an, orice absență contează foarte mult, pentru că nu ne permitem să avem o armată de jucători. Dacă vom avea toți jucătorii sănătoși va fi foarte bine pentru noi și ne vom putea lupta de la egal la egal cu toate echipele din Ligă.

Rep.: Judecând după transferurile făcute de echipele din prima ligă, credeți că ediția viitoare de campionat va fi mai echilibrată și la vârf și la subsol ?

H.G.: Sigur că da, la subsol cred că va fi foarte echilibrată. La vârf, Dinamo s-a întărit foarte tare, au și motivele lor, deoarece joacă în Liga Campionilor, iar lupta pentru play-off va fi foarte acerbă și se va decide la câteva puncte. De aceea, fiecare meci va conta și va fi important să avem toți jucătorii sănătoși pentru a ne atinge obiectivele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.