Ovidiu Mihăilă: ”Am găsit la Buzău o echipă care-și dorește să facă lucruri frumoase”

SCM Gloria Buzău a câștigat turneul pe care l-a organizat joi și vineri, la care au mai participat Dunărea Brăila, CSM Slatina și CSM Galați. Noua echipă a lui Ovidiu Mihăilă a câștigat în fața divizionarei secunde CSM Galați cu 31-21, câștigând apoi finala cu Dunărea Brăila, scor 29-20. Handbal Mania a realizat un interviu cu antrenorul echipei buzoiene, aflat la prima experiență ca tehnician al unei echipe feminine.

Rep.: Pentru început, spuneți-ne câteva cuvinte despre turneul recent încheiat.

Ovidiu Mihăilă: Cu acest turneu am încheiat o primă parte de pregătire în care am încercat să le cunosc pe jucătoare. A fost o ultimă verificare înaintea începerii campionatului și am considerat că e suficient să-l organizăm în sistem Final Four pentru a nu încărca echipele cu trei jocuri. Cred că fiecare dintre participante și-a atins obiectivul. Sunt foarte mulțumit în primul rând că jucătoarele pe care le avem au terminat sănătoase, fiindcă am suferit foarte mult în ultima perioadă din cauza accidentărilor. Sunt mulțumit de acest turneu, fiecare dintre handbalistele noastre a încercat să se auto-depășească. Desigur că mai sunt probleme de ordin fizic, dar și tehnico-tactic, însă sperăm să asimilăm tot ceea ce nu am reușit să acumulăm în această perioadă de pregătire. A fost o perioadă grea, au fost și accidentări, dar fetele noastre au reușit să treacă peste această perioadă dificilă și ceea ce mi-am dorit începe să se vadă, în primul rând unitatea de grup.

Rep.: Cum a fost trecerea la handbalul feminin ?

O.M.: Am considerat că așa a vrut Dumnezeu, să-mi schimb drumul în viață. Din punctul meu de vedere nu e nicio problemă, m-am acomodat foarte ușor. Într-adevăr, sunt lucruri pe care trebuie să le simt mai mult în privința relației inter-umane între un antrenor venit de la băieți și jucătoare, dar eu am mare încredere în acest grup și, implicit, în toți oamenii care formează clubul Gloria Buzău, că împreună vom reuși să facem pași mici și siguri spre realizarea unor performanțe notabile în viitorul apropiat. Din fericire pentru mine, am întâlnit o echipă care-și dorește să facă lucruri frumoase, jucătoare care au venit aici pentru a ridica nivelul acestei echipe.

Rep: Ce așteptări aveți de la viitoarea ediție de campionat ?

O.M.: Eu cred că, datorită valorii jucătoarelor noastre, atât din punct de vedere uman, cât și handbalistic, vom reuși să pășim cu încredere în noua ediție a Ligii Florilor. Sigur că fiecare început este greu, dar eu sper să începem bine și să avem încredere în tot ceea ce facem împreună. Le mulțumesc fetelor și oamenilor care conduc acest club că mi-au oferit șansa să experimentez și să am parte de această provocare care este pentru mine handbalul feminin. Nu va fi ușor, pentru că toate echipele din Liga Florilor s-au întărit și își doresc să facă performanță. Eu le doresc succes tuturor, pentru noi îmi doresc să fim sănătoși și cred că vom putea face lucruri frumoase.

Foto: Facebook Gloria Buzău Handbal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *