Victorie pentru Steaua în fața deținătoarei Cupei României

Steaua București a debutat cu dreptul în noua ediție a Ligii Zimbrilor, deși nu i-a putut folosi pe brazilienii Da Silva și Valadao, din cauza buclucașelor permise de ședere în România. Debutul partidei a fost marcat de cele 4 eliminări primite de steliști în primul sfert de oră: două Johannson și două Burlacu. Prima dintre ele, primită de Martin Johannson, a fost una mai puțin întâlnită pe terenurile de handbal atât de devreme, estonianul fiind penalizat pentru schimbare greșită în chiar primul minut. Prima repriză a aparținut Stelei, care i-a surprins pe bănățeni schimbând în permanență sistemul defensiv, având și o poartă ceva mai inspirată. Steaua a condus și la 5 goluri (11-6, min. 25), dar a intrat la cabine cu 3 goluri avans.

Mitanul secund a început tot sub semnul eliminărilor. Vulcanicul antrenor al oaspeților a primit eliminare la bancă pentru proteste în minutul 32, pentru ca, două minute mai târziu, Burlacu să primească  a treia eliminare și să fie descalificat. Timișoara s-a apropiat la un gol în minutul 45 (18-19), după un contraatac valorificat de Vuk Milosevic, Sandu Iacob a solicitat time-out, apoi Steaua a marcat de trei ori consecutiv. Oaspeții au revenit, însă, la 22-23 în minutul 54, după ce omul lor nr. 1, Pribanic, a marcat în poarta goală din propria jumătate. Finalul a fost dramatic, Timișoara a avut atacul la 24-25 cu 36 de secunde înainte de final, Pero Milosevic a solicitat time-out, însă bănățenii au pasat greșit, iar Mihalcea a marcat pe contraatac golul care a decis soarta partidei.

STEAUA BUCUREȘTI – SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA 26-24 (12-9) Arbitri: Alexandru Constantin / Laszlo Gal

Steaua: Bucătaru, Stănescu – K. Milosevic 6, Grbovic 5, Florea 3, Aslanian 3, Humet 3, Mihalcea 3, Stavrositu 2, Burlacu 1, Johannson, Ivanchenko. Antrenor: Sandu Iacob.

SCM Poli: Babasafari, Varo 1 gol – Pribanic 7, Sadoveac 4, Dragas 4, V. Milosevic 3, Fenici 2, Cîmpan 2, Marjanovic 1, Păiuș, Baican. Antrenor: Pero Milosevic.

Precizăm că Handbal Mania nu va prezenta declarații din partea reprezentanților echipei Steaua, deoarece clubul militar a interzis jucătorilor și staff-ului tehnic să dea declarații în afara celor acordate ”după meciurile echipei în zona de media din locația considerată a fi teren propriu”. În mail-ul remis redacției noastre, la 17 (șaptesprezece) zile după solicitare, reprezentanții (anonimi) ai CSA Steaua ne-au spus, printre altele: ”conform reglementărilor specifice, acordarea de interviuri și declarații se realizează în urma avizului de oportunitate din partea structurilor specializate CSA Steaua București, cu atribuții în acest sens. ” Felicitări !

Foto: Steaua București Handbal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *