Bombă la Constanța: nou-promovata CSM Vaslui câștigă pe terenul vicecampioanei / Leonard Bibirig: La minus 5, am jucat dezinvolt, nemaivând ce pierde !

Surpriză de proporții la Constanța, în runda a șasea a Ligii Zimbrilor: nou-promovata CSM Vaslui s-a impus pe terenul vicecampioanei, furnizând surpriza campionatului. Echipa lui Leonard Bibirig a arătat că statutul de nou-promovată nu o transformă automat în victimă sigură, lucru pe care vasluienii l-au arătat și pe terenul campioanei. Evoluția scorului a fost halucinantă: oaspeții au condus la pauză, apoi constănțenii au revenit și în minutul 50 conduceau cu 24-19. Vasluienii n-au cedat și au egalat, înscriind de 5 ori la rând în următoarele 4 minute, două reușite aparținându-i portarului Petrila! La intrarea în ultimul minut, Constanța conducea datorită golului lui Chikovani, dar Karamyshev a egalat, iar Acatrinei a înscris dintr-un 7 metri golul victoriei echipei lui ”Bibi”. Iată ce a declarat Leonard Bibirig pentru Handbal Mania:

”A fost un meci foarte echilibrat, în care am vrut să ne ridicăm la nivelul echipei din Constanța și am reușit, iar prima repriză am încheiat-o cu un avans de un gol. Am început timid repriza a doua, cu multe greșeli tehnice individuale și, pe acest fond, gazdele au luat un avans de 5 goluri, 24-19. La acest scor, având în vedere că nu mai aveam ce pierde, am jucat dezinvolt și am reușit două goluri prin portarul Petrila pe inferioritatea adversarilor, lucru care ne-a adus elan. În ultimele 30 de secunde, am recuperat o minge pe atacul Constanței, am plecat pe faza a doua și am obținut un 7 metri pe care Acatrinei l-a transformat. A fost o victorie foarte muncită, în fața unui adversar foarte redutabil. Poate că și ei ne-au tratat de sus, având în vedere că suntem o echipă nou-promovată, dar noi ne-am jucat șansa și ne bucurăm pentru că am câștigat pe final. E o victorie care ne dă certitudinea că ceea ce am muncit din vară până acum a fost bine și care ne dă un moral bun pentru viitor. Totodată, suntem conștienți că trebuie să rămânem foarte modești, muncitori și cu spiritul de echipă pe care l-am avut până acum.”

HC DOBROGEA SUD CONSTANȚA – CSM VASLUI 25-26 (14-15) Arbitri: Ciprian Popa / Ionuț Velișcă

Constanța: Vasile, Iancu, Hendawy – Malinovic 6, Chiuffa 5, Csog 4, Chikovani 4, Nikolic 4, Andrei 1, Susanu 1, Nistor, Omar Yassin, Simovic, Rotaru. Antrenor: Zvonko Sundovski.

Vaslui: Petrila 2 goluri, Erhan, Pralea – Acatrinei 5, Khadkevich 3, Polocoșer 3, Amihăesi 3, Carali 3, Karamtshev 2, Petrea 2, Cumpănici 2, Popa 1, Dragon, R. Farcaș, Voinea, Cîrchea.

Foto: Facebook CSM Vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *