Derby încins, cu trei descalificări, la Bacău, în Divizia A feminină

Etapa a patra din seria A a eșalonului secund feminin a programat un derby local tradițional, între Știința Bacău și HCF Piatra Neamț, adică echipele care aspiră la locul al doilea într-o serie dominată categoric de CSM Galați. Dorința acerbă de victorie a handbalistelor celor două echipe și-a pus amprenta din plin asupra partidei, așa că am asistat la mulți, foarte mulți, prea mulți nervi și la prea puțin handbal. Noroc cu delegarea unui cuplu de arbitri de ligă la acest joc, Drăghici – Drăguț, altfel, cine știe?, ne alegeam cu o gală de K1 feminin care l-ar fi făcut invidios pe alde Cătălin Moroșanu. Era doar minutul 10 când, pe atacul gazdelor, Rebeca Roșca a avut o intervenție dură la Iulia Faig, cele două au căzut și și-au împărțit coate și pumni, cât pe ce să sistăm la un ”cat fight” în toată regula dacă nu interveneau arbitrii, care le-au trimis pe amândouă în tribune. Din păcate pentru ea, pietreanca Roșca nu și-a putut stăpâni nervii, se pare că l-a mai și înjurat pe unul din arbitri și probabil că se va alege cu o suspendare și cu amenzi de la FRH și club, fiindcă antrenorul Dan valentin era extrem de supărat pe atitudinea handbalistei sale.

S-a intrat la egalitate la cabine, iar gazdele s-au desprins în mitanul secund la 20-15 în minutul 50 și au crezut că meciul e rezolvat. N-a fost deloc așa, oaspetele au revenit cu 4 goluri consecutive în următoarele 3 minute, deși o pierduseră și pe cea mai bună marcatoare a lor, Mazilu, descalificată în minutul 46 pentru un fault stupid, pe semicerc, în postură de ultimă apărătoare, asupra unei adversare ce scăpase pe contraatac. Încurajate de suporteri, băcăuancele au avut puterea de a reveni și au dominat categoric finalul de meci, impunându-se la o diferență poate prea mare față de ce s-a jucat. Cu această victorie, Știința Bacău a urcat pe locul al doilea în serie, cu 9 puncte, în timp ce HCF Piatra Neamț a coborât pe locul 4, cu 6 puncte.

Într-un alt joc disputat sâmbătă în seria A, CSM Galați a câștigat pe terenul ”satelitului” Dunării Brăila, după o primă repriză în care elevele lui Cristian Preda le-au pus foarte mari probleme. Echipa gălățeană conduce în clasamentul seriei, cu maximum de puncte, 12, în timp ce Brăila ocupă locul 3, cu 6 puncte. Ultimul meci al rundei, Național Brașov – CSM Roman, va avea loc luni.

DUNĂREA II BRĂILA – CSM GALAȚI 28-36 (15-18) Arbitri: Georgiana Doană / Ana Maria Gociu

Brăila: Caraman, Perianu – Ichim 7, Șt. Gheorghe 6, Coteț 4, Epureanu 4, Gaspar 3, Terciu 2, Sandu 1, L. Surdu 1, Conțu, Iordache. Antrenor: Cristian Preda.

Galați: Anghel, Micu – C. Gheorghe 10, Cioaric 9, Sheiko 5, Vălean 4, Bokaric 3, Balaban 2, Cîlici 1, Marcu 1, Clisu 1, Tănasă. Antrenor: Alexandrina Soare.

ȘTIINȚA BACĂU – HCF PIATRA NEAMȚ 26-20 (10-10) Arbitri: Marian Drăghici / Ionuț Drăguț

Bacău: Uricaru, Robu – Manoilă 9, Ciobanu 5, Teslariu 4, Maxim 2, Pădurariu 2, Grigoriu 2, Croitoriu 1, Faig 1, Boriceanu, Pristavu. Antrenori: Ion Arsene, Georgiana Vîntu.

Piatra Neamț: Lujerdean, Bejenaru – Mazilu 6, Dorneanu 6, Miron 4, Petrariu 3, Creangă 1, Iștoc, Dâdă, Nica, Roșca. Antrenor: Dan Valentin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *