Ovidiu Mihăilă: Gloria Buzău e o echipă grea, care înseamnă valoare și caractere deosebite

Antrenorul Ovidiu Mihăilă e pe val după 7 etape scurse din Liga Florilor, la cârma formației SCM Gloria Buzău. Marți seara, echipa buzoiană a învins-o pe Corona Brașov, provocând prima înfrângere în campionat a echipei ardelene, și se menține pe loc de cupe europene. Handbal Mania a stat de vorbă cu antrenorul principal al formației SCM Gloria Buzău despre începutul foarte bun de sezon.

Rep.: Cum a fost meciul cu Brașovul ?

Ovidiu Mihăilă: În primul rând, a fost un meci al ambiției fetelor noastre de a-și demonstra valoarea tuturor celor care au vorbit în stânga și-n dreapta că ar câștiga doar ajutate. Încă odată, ele au demonstrat că formează un grup puternic și unit, care, în momentele dificile, știe să se strângă și să joace de la egal la egal cu o echipă valoroasă cum e Brașovul, alcătuită din numeroase componente ale naționalei României. Le felicit, este meritul lor, au obținut o victorie frumoasă, dedicată acestui public extraordinar care vine la sală la fiecare joc și ne susține necondiționat.

Rep.: Ați revenit momentan pe locul 3, dar etapa viitoare vă așteaptă un nou meci dficil, cu Minaur.

O.M.: Da, va fi un meci greu, dar noi ne-am propus să formăm o echipă din mers și să tratăm fiecare joc cu profesionalism, cu determinare și cu atitudinea unei echipe de Liga Națională, iar la finalul campionatului vom vedea unde ne vom situa. Nu avem nicio presiune, niciun obiectiv îndrăzneț, ne propunem doar să respectăm munca pe care o depunem zi de zi la antrenamente.

Rep.: OK, dar dacă veți termina pe un loc de cupe europene, nu se va supăra nimeni.

O.M.: Noi ne dorim să intrăm la fiecare joc cu gândul la victorie și vom vedea la final unde vom fi. E clar că dacă lucrurile continuă în acest fel și va fi liniște la echipă, iar jucătoarele accidentate vor reveni, vom deveni și mai puternici. După aceea, vom fi în măsură să ne propunem obiective din ce în ce mai îndrăznețe.

Rep.: Cum decurge adaptarea la handbalul feminin ? După rezultate, pare că foarte bine.

O.M.: Nu pot spune că am avut o adaptare difcilă și asta datorită acestor fete care formează echipa Gloria Buzău. Sunt jucătoare de mare caracter, chiar dacă mulți au spus că va fi o echipă grea. Da, este, într-adevăr o echipă grea, dar care înseamnă valoare și caractere deosebite, mai ales în momentele grele. Nu pot să spun că a fost o trecere dificilă, handbalul e la fel, important e ca tu să fii la fel de implicat în tot ceea ce faci.

Foto: Facebook Gloria Buzău Handbal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *