Victorie lejeră a campioanei, probleme pentru CSM București și Corona

Liga Florilor a programat marți trei partide din trei etape diferite, în care au evoluat pe teren propriu echipe care reprezintă România în cupele europene. La Râmnicu Vâlcea s-a disputat o restanță din etapa a șaptea, în care echipa campioană a primit replica nou-promovatei Rapid București. SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus la pas, având 11 handbaliste pe lista marcatoarelor, dar pentru echipa lui Florentin Pera urmează o deplasare foarte grea în Champions League, la Podgorica, unde gruparea vâlceană o va întâlni pe Buducnost.

CSM București a primit vizita Dunării Brăila într-un joc contând pentru etapa a șasea, impunându-se la un scor nedrept pentru echipa oaspete. Gruparea brăileană a oferit o replică foarte bună, a condus la un moment dat la 5 goluri, 14-9 în minutul 23, dar prima repriză s-a încheiat la egalitate. Cu Razum excelentă între buturi, dar și cu Dache inspirată în centrul ofensivei, Dunărea a condus până în minutul 50 și a ținut aproape până în minutul 54, dar a clacat în ultimele 5 minute, când a primit 6 goluri. CSM, care a arătat destule slăbiciuni în apărare, va juca sâmbătă în Champions League acasă cu polonezele de la Perla Lublin.

Între cele două manșe ale disputei cu Bera Bera din Cupa EHF, Corona a disputat în devans partida din etapa a opta a campionatului cu ultima clasată, U Cluj. Prima repriză părea să confirme calculele hârtiei, care spuneau că Brașovul va avea un meci ușor, dar lucrurile s-au schimbat în repriza secundă. Clujencele au revenit și s-au apropiat în mai multe rânduri la un singur gol, ultima oară în minutul 55, când gazdele conduceau cu 30-29, însă Corona a avut un final mai bun și a reușit a șaptea victorie în Liga Florilor. Echipa pregătită de Ion Crăciun va juca sâmbătă în Spania, unde are de apărat avantajul de 5 goluri din partida-tur.

SCM RÂMNICU VÂLCEA – RAPID BUCUREȘTI 26-18 (14-8) Arbitri: Diana Cânța / Raluca Nicolae

Vâlcea: Ciucă – Gonzalez 6, Norgaard 3, Marin 2, Zamfirescu 2, Liscevic 2, Fernandez 2, Elghaoui 2, Da Silva 2, Savu 2, Lopez 2, Glibko 1, Adespii Molnar, Stamin, Badea. Antrenor: Florentin Pera.

Rapid: Ungureanu, Arghir, Nanu – Livrinikj 5, Bazon 3, Dăscălete 3, Carabulea 2, Ilie 2, Dumitrașcu 2, Bucă 1, Trifan, Preda, Chirigiu, Boljevic, State, Ionescu. Antrenor: Carmen Amariei.

CSM BUCUREȘTI – DUNĂREA BRĂILA 33-26 (16-16) Arbitri: Diana Florescu / Anamaria Stoia

CSMB: Dedu, Grubisic – Torstensson 8, Curea 6, Perianu 5, Pintea 4, Omoregie 4, Klikovac 3, Moisă 1, Cvijic 1, Grbic 1, Marin, Vâlcan. Antrenor: Adrian Vasile.

Brăila: Razum, Șerban – Dmitrovic 7, Czeczi 7, Dache 6, Tamires 3, Axinte 2, Udriștoiu 1, Preda, Krnic, Safta, Milic, Epureanu. Antrenor: Aurelian Roșca.

CORONA BRAȘOV – U CLUJ 33-30 (19-14) Arbitri: Georgiana Doană / Ana Maria Gociu

Brașov: Hosu, Tymoshenkova, Popescu – Tîrcă 9, Pavicevic 6, Neagu 6, Gomes 4, Ciuciulete 3, Buceschi 2, Bazaliu 2, Bucur 1, Laslo, Pătuleanu, Lopătaru, Gogîrlă. Antrenor: Ion Crăciun.

Cluj: Prodan, Țăgean – Araujo 9, Chintoan 6, Lazăr 5, Moraru 3, Boian 3, Gandulfo 2, Preda 1, Mincu 1, Dindiligan, Tamas, Necula. Antrenor: Alin Bondar.

Foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea

2 comentarii la „Victorie lejeră a campioanei, probleme pentru CSM București și Corona

 • 17/10/2019 la 20:50
  Permalink

  Valcea si-a demonstrat valoarea la Brest!Ce face si pe cine bate in liga florilor conteaza mai putin.Valcea este o mare dezamagire si asteptam macar plecarea urgenta a lui Pera!

  Răspunde
  • 21/10/2019 la 23:25
   Permalink

   Cine sunt cei care asteapta ? Poate va reamintiti ca Oltchim a ramas doar in grupe CL timp de vreo 8-9 ani până sa ajungă la o experiență care să-i permite să ajungă apoi în sfeturi, apoi în semifinale și, în cele din urmă, în finala CL. Așa că trebuie să avem răbdare și înțelegere. Nu se poate construi o echipă de CL peste noapte. Să ne bucurăm că putem vedea meciuri din CL cu participarea acestei echipe minunate, iar pentru Florentin Pera să avem mai multă răbdare: este un antrenor tânăr care nu are încă experiența marilor meciuri. Să îl vrem din nou pe MARELE TADICI care înoată cu Zalău pe la mijlocul clasamentului din Liga Florilor?

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *