Comunicatul Agenției Naționale Anti-Drog cu privire la cazul Corona Brașov

Agenția Națională Anti-Drog a dat publicității marți un comunicat de presă referitor la situația jucatoarelor Coronei Brașov suspectate că au utilizat metode interzise de refacere.

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a notificat trei sportive de la clubul de handbal Corona Brașov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise.

Sportivele au fost informate în scris cu privire la drepturile de care beneficiază în gestionarea cazurilor.

În ceea ce privește informarea publică, procedura de gestionare a cazurilor este reglementată de prevederi stricte din Codul Mondial Anti-Doping și Legea nr. 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, republicată.

În conformitate cu prevederile în vigoare, la momentul rămânerii definitive a unor decizii în aceste cazuri,  ANAD va comunica de îndată soluțiile finale, iar aceste informații vor include detalii cu privire la: disciplina sportivă, numele persoanelor implicate, metoda interzisă precum și consecințele impuse.”

În cursul zilei de marți este așteptată și o reacție din partea Federației Române de Handbal, dat fiind faptul că în cauză s-ar afla jucătoare selecționate pentru mondialele din Japonia.

Un comentariu la „Comunicatul Agenției Naționale Anti-Drog cu privire la cazul Corona Brașov

  • 19/11/2019 la 20:40
    Permalink

    Cred că ANAD este cel puțin hazardată, înainte de a fi efectuat minime verificări în cazul acesta, cum ar fi conținutul efectiv al procedurii utilizate, efectele produse și durata de persistență a eventualelor modificări.
    Cred că acea „clinică” este o țeapă, care stoarce naivii cu „elixire” ale tinereții fără bătrânețe și vieții fără de moarte. Au aprins niște beculețe colorate 10 minute și au încasat 500 de lei de sesiune. Cine merită anchetat, de fapt?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *