Eșec umilitor cu Spania la primul meci de la mondialele din Japonia

Naționala de handbal feminin a României a debutat cu stângul sâmbătă la campionatele mondiale din Japonia, în partida împotriva Spaniei. Un joc de care se legau multe speranțe, una dintre acestea fiind găsirea unei formule optime de echipă, însă echipa noastră a arătat rău de tot și în apărare și în atac. Cât privește o formulă stabilă, după ce s-a văzut în acest joc nici nu se pune problema de așa ceva, impresia fiind că jocul echipei României este dominat de haos și hazard.

România a început jocul în apărare, în formula Dedu – Udriștoiu, Zamfirescu, Pintea, Pristăvița, Perianu, Iuganu, însă Spania a obținut trei aruncări de la 7 metri la primele 3 atacuri. Atacul nostru n-a funcționat în primele minute, astfel că Cristina Neagu a intrat în minutul 4 în locul Mădălinei Zamfirescu pe faza de atac și a făcut-o cu o pasă de gol pentru Crina Pintea. România a suferit, însă, în continuare pe atacul pozițional, Spania s-a menținut în avantaj de 2-3 goluri, iar Tomas Ryde a trimis-o pe Elena Dache la coordonare în minutul 12. Selecționerul nostru a solicitat primul time-out în minutul 14, la 4-7, Dache a trecut în inter dreapta, iar Neagu a marcat imediat din poziția de centru. Din păcate, poziționalul României a continuat să sufere, cu o sumedenie de pase greșite, deși s-a atacat supranumeric (7 contra 6) iar Spania s-a desprins la 10-5 în minutul 17, după două aruncări în poarta goală, din propria jumătate. Au urmat trei goluri consecutive ale româncelor, după câteva intervenții ale Yuliei Dumasnka, și a fost rândul selecționerului spaniol să ceară time-out în minutul 20. Ultimele 10 minute din prima repriză au fost dezastruoase pentru echipa României, cu 3 ratări în situație de unu la unu cu portarul și numeroase erori, iar Spania a intrat la pauză cu 7 goluri avans, după ce naționala noastră a marcat doar 9 goluri din 19 aruncări.

Diferența a crescut la 20-10 în primele 7 minute ale mitanului secund, pe fondul aceluiași joc lipsit de orizont în atacul pozițional. Haosul din jocul nostru a continuat, iar rezultatul final a fost unul umilitor, în fața unei echipe cu numeroase titulare în Liga Florilor. Cum speranța moare ultima, nu ne rămâne decât să sperăm că handbalistele noastre au epuizat toate greșelile și prostiile în acest joc și vor strânge rândurile pentru meciurile următoare. Altfel, riscăm să ne facem de râs de tot.

ROMÂNIA – SPANIA 16-31 (9-16) Arbitri: Charlotte Bonaventura / Julie Bonaventura (Franța)

România: Dedu, Dumanska – Neagu 6 goluri / 10 aruncări, Pintea 3/5, Polocoșer 3/5, Iuganu 2/3, Pristăvița 1/2, Perianu 1/7, Florica 0/3, Zamfirescu 0/2, Vizitiu 0/2, Udriștoiu 0/3, Dache, Seraficeanu, Ostase, Băcăoanu. Antrenor: Tomas Ryde.

Spania: Navarro 2 goluri, Zoqbi de Paula – Barbosa 6/6, Fernandez 6/6, Pena 5/8, Gutierrez 3/5, Gonzalez Alvarez 3/4, Martinez 2/3, Lopez Jimenez 1/2, Hernandez 1/2, Lopez Herrero 1/2, Rodriguez 1/3, Nunez 0/1, Cesareo, Gnzalez Ortega. Antrenor: Carlos Viver.

Foto: Facebook FRH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.