Victorie importantă a României de Ziua Națională

Naționala de handbal feminin a României și-a revenit din șocul cauzat de înfrângerea categorică de sâmbătă cu Spania. Echipa noastră a arătat cu totul altfel în partida cu Senegalul, un adversar incomod, care a pus mari probleme Muntenegrului, așa că victoria nu trebuie nicidecum bagatelizată. Cu Cristina Neagu irezistibilă, cu o poartă foarte bună, dar, cel mai important cu multă determinare și atitudine, fetele noastre au arătat că sunt departe de a-și fi spus ultimul cuvânt la aceste mondiale.

România a început foarte bine și a avut un prim sfert de oră aproape perfect, atât în atac, cât și în apărare. Tomas Ryde le-a trimis pe Neagu, Perianu și Polocoșer în linia de 9 metri pe faza de atac, iar în minutul 4 scorul era 3-0 pentru noi. Diferența a crescut treptat până la 11-4 în minutul 17, după un gol al Cristinei Neagu, același lider de echipă, însă apărarea a lăsat apoi garda jos, facilitând pătrunderile rapidelor jucătoare africane. Astfel, după trei atacuri ratate de echipa noastră, Senegalul s-a apropiat la 10-12 în minutul 24, iar Tomas Ryde a cerut time-out. România s-a dus apoi la 15-11 și a intrat cu 3 goluri avans la pauză, după ce Udriștoiu a tras în portar la ultima fază a primei reprize, încheiată de jucătoarele noastre cu 68% eficiență a aruncărilor, procentajul fiind scăzut de extreme, cu doar 40%.

Senegalul s-a apropiat la un singur gol în minutul 38, 16-17, după ce România a înscris doar două goluri în primele 8 minute ale reprizei secunde, însă echipa noastră a avut puterea să treacă peste acest moment, cu o Cristina Neagu fenomenală, iar în minutul 46 conduceam cu 21-17. Diferența a crescut la 23-18 în minutul 50, după golul Lorenei Ostase, precedat de un 7 metri apărat de Yulia Dumanska. Jucătoarele noastre au gestionat foarte bine finalul jocului, Neagu și-a arătat clasa mondială, Seraficeanu a marcat două goluri importante și România a arătat că este în viață. Luni e zi de pauză, iar marți urmează un meci ușor, cu Kazahstanul.

SENEGAL – ROMÂNIA 24-29 (12-15) Arbitri: Bon-ok Koo / Seok Lee (Coreea de Sud)

Senegal: Sako, Lo – Dapina 7, Camara 6, Ndiaye 6, Sankhare 3, Paye 1, Keita 1, Seck, Kante, Sene, Sylla, Kamdop. Antrenor: Frederic Bougeant.

România: Dedu, Dumanska – Neagu 13 goluri / 16 șuturi, Polocoșer 3/5, Udriștoiu 3/5, Perianu 3/8, Iuganu 2/3, Searficeanu 2/3, Pintea 1/1, Ostase 1/1, Zamfirescu 1/3, Pristăvița, Dache. Antrenor: Tomas Ryde.

Un comentariu la „Victorie importantă a României de Ziua Națională

  • 01/12/2019 la 19:25
    Permalink

    Foarte importante informațiile voastre, mai ales goluri/aruncări pentru fiecare jucătoare, relevante pentru o imagine asupra eficienței, îndeosebi pentru mine, care nu am văzut meciul. Succes în continuare, fetelor și vouă, mulțumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *