Victorie importantă a României de Ziua Națională

Naționala de handbal feminin a României și-a revenit din șocul cauzat de înfrângerea categorică de sâmbătă cu Spania. Echipa noastră a arătat cu totul altfel în partida cu Senegalul, un adversar incomod, care a pus mari probleme Muntenegrului, așa că victoria nu trebuie nicidecum bagatelizată. Cu Cristina Neagu irezistibilă, cu o poartă foarte bună, dar, cel mai important cu multă determinare și atitudine, fetele noastre au arătat că sunt departe de a-și fi spus ultimul cuvânt la aceste mondiale.

România a început foarte bine și a avut un prim sfert de oră aproape perfect, atât în atac, cât și în apărare. Tomas Ryde le-a trimis pe Neagu, Perianu și Polocoșer în linia de 9 metri pe faza de atac, iar în minutul 4 scorul era 3-0 pentru noi. Diferența a crescut treptat până la 11-4 în minutul 17, după un gol al Cristinei Neagu, același lider de echipă, însă apărarea a lăsat apoi garda jos, facilitând pătrunderile rapidelor jucătoare africane. Astfel, după trei atacuri ratate de echipa noastră, Senegalul s-a apropiat la 10-12 în minutul 24, iar Tomas Ryde a cerut time-out. România s-a dus apoi la 15-11 și a intrat cu 3 goluri avans la pauză, după ce Udriștoiu a tras în portar la ultima fază a primei reprize, încheiată de jucătoarele noastre cu 68% eficiență a aruncărilor, procentajul fiind scăzut de extreme, cu doar 40%.

Senegalul s-a apropiat la un singur gol în minutul 38, 16-17, după ce România a înscris doar două goluri în primele 8 minute ale reprizei secunde, însă echipa noastră a avut puterea să treacă peste acest moment, cu o Cristina Neagu fenomenală, iar în minutul 46 conduceam cu 21-17. Diferența a crescut la 23-18 în minutul 50, după golul Lorenei Ostase, precedat de un 7 metri apărat de Yulia Dumanska. Jucătoarele noastre au gestionat foarte bine finalul jocului, Neagu și-a arătat clasa mondială, Seraficeanu a marcat două goluri importante și România a arătat că este în viață. Luni e zi de pauză, iar marți urmează un meci ușor, cu Kazahstanul.

SENEGAL – ROMÂNIA 24-29 (12-15) Arbitri: Bon-ok Koo / Seok Lee (Coreea de Sud)

Senegal: Sako, Lo – Dapina 7, Camara 6, Ndiaye 6, Sankhare 3, Paye 1, Keita 1, Seck, Kante, Sene, Sylla, Kamdop. Antrenor: Frederic Bougeant.

România: Dedu, Dumanska – Neagu 13 goluri / 16 șuturi, Polocoșer 3/5, Udriștoiu 3/5, Perianu 3/8, Iuganu 2/3, Searficeanu 2/3, Pintea 1/1, Ostase 1/1, Zamfirescu 1/3, Pristăvița, Dache. Antrenor: Tomas Ryde.

Un comentariu la „Victorie importantă a României de Ziua Națională

  • 01/12/2019 la 19:25
    Permalink

    Foarte importante informațiile voastre, mai ales goluri/aruncări pentru fiecare jucătoare, relevante pentru o imagine asupra eficienței, îndeosebi pentru mine, care nu am văzut meciul. Succes în continuare, fetelor și vouă, mulțumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.