Victorie chinuită cu Kazahstanul, urmează „finalele” cu Muntenegru și Ungaria

Conform așteptărilor, România a câștigat partida de marți cu Kazahstanul, dar a făcut-o greu, la capătul unui joc în care Cristina Neagu a fost menajată pentru meciul de foc de miercuri cu Muntenegru, deși probabil că ar fi trebuit ca ea să fie trimisă în teren în ultimele 5 minute. Dincolo de victoria la doar 2 goluri, îngrijorătoare a fost superficialitatea cu care a fost tratată faza de atac, având ca efect numeroase ratări în relația 1 la 1 cu portarul adversară, ceea ce a făcut ca România să înscrie numai 8 goluri în cea de-a doua repriză.

După ce au înscris rapid două goluri, tricolorele au avut o suită de ratări, iar în minutul 10 scorul era 4-2 pentru formația noastră. A urmat o perioadă mai bună, România s-a desprins la 9-4, cu Pintea autoare a 4 goluri din 4 aruncări, însă handbalistele noastre au reluat seria de ratări din situații clare, iar Kazahstanul s-a apropiat la 10-12 în minutul 25. La acest scor, Vizitiu a ratat un 7 metri cum rar se vede, aruncând în portar, după ce îl culcase din fentă, însă Patricia s-a revanșat mai apoi, cu o splendidă aruncare la vinclu. România a intrat cu 3 goluri avans la pauză, după o primă repriză în care a avut un procentaj de reușită a aruncărilor de doar 56%.

Echipa noastră a început greoi repriza secundă, înscriind doar 2 goluri în primele 12 minute, iar scorul era 16-15 în minutul 42, e drept că și după câteva erori ale arbitrilor chinezi în defavoarea româncelor. Tomas Ryde a cerut time-out, iar fetele noastre au marcat de două ori la rând, diferența crescând la 4 goluri, 20-16, în minutul 49. Pe fondul acelorași ratări exasperante ale echipei noastre,  adversarele s-au apropiat la un singur gol în minutul 56 și finalul a fost cu emoții. S-a terminat 22-20, cu doar 50% eficiență a aruncărilor, punctele au intrat în contul României, pentru care urmează cele două „finale”, cu Muntenegru și Ungaria.

ROMÂNIA – KAZAHSTAN 22-20 (14-11)

România: Ciucă, Dedu, Dumanska – Pintea 5 goluri / 5 aruncări, Seraficeanu 3/4, Vizitiu 3/6, Udriștoiu 3/6, Dache 2/2, Iuganu 2/3, Perianu 2/4, Pristăvița 1/3, Zamfirescu 1/4, Polocoșer 0/5, Florica 0/2, Ostase. Antrenori: Tomas Ryde, Costică Buceschi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *