Înfrângere cu Rusia, după ce am visat frumos timp de 40 de minute

România a întâlnit una din favoritele la câștigarea titlului mondial în prima partidă din grupele principale, campioana olimpică și echipa cu cel mai bun procentaj al aruncărilor în prima parte a competiției din Japonia. Echipa noastră a făcut un joc foarte bun în primele 40 de minute, cu precădere pe faza defensivă, însă totul s-a rupt în ultimul sfert de oră, când atacul nostru a clacat.

Meciul a început cu o eliminare în minutul 2 pentru Polocoșer, care a tamponat-o în figură pe Sen, apoi ambele echipe au avut ezitări pe faza de atac și scorul era 2-1 pentru Rusia în minutul 5. Tomas Ryde a început foarte devreme atacurile supranumerice, în 7 contra 6, în condițiile în care apărarea rusă i-a acordat o atenție deosebită Cristinei Neagu, iar Perianu a făcut 3-2 pentru România în minutul 8. Rusia a revenit la conducere, iar selecționerul nostru a cerut primul time-out în minutul 12, la 4-3 pentru adversare. Deși am atacat în continuare supranumeric, n-am reușit să finalizăm următoarele patru atacuri, iar Sedoykina a făcut 7-3 în minutul 16, după două goluri consecutive din poartă în poartă. Pristăvița a redus diferența la 8-10 în minutul 24, după o aruncare din propria jumătate, iar mingea a lovit ambele bare laterale înainte de a intra în poartă. Lorena Ostase a înscris splendid un minut mai târziu pentru 9-10, scor la care Martin Ambros a cerut time-out în minutul 28. România s-a apărat în continuare excelent și a egalat la ultima fază a primei reprize, când Pristăvița a pătruns frumos la semicerc și a marcat. 30 de minute încheiate la egalitate, după ce ne-am apărat extraordinar, Denisa Dedu a apărat tot ce era de apărat, dar am suferit mult pe faza de atac, unde s-au comis numeroase greșeli tehnice, iar extremele n-au beneficiat de nicio minge pentru finalizare.

Cristina Neagu a adus din nou România în avantaj la prima fază a reprizei secunde, însă rusoaicele au revenit din nou, Tomas Ryde a cerut un time-out în minutul 44, la 15-17, iar Seraficeanu a înscris la atacul următor. A urmat, din păcate, o lungă perioadă nefastă a atacului nostru, fără gol marcat timp de mai bine de 11 minute,  ceea ce le-a permis rusoaicelor să se desprindă decisiv și definitiv. Pentru România urmează meciul cu Suedia de marți, de la ora 13.30.

ROMÂNIA – RUSIA 18-27 (10-10) Arbitri: Mariana Garcia / Maria Ines Paolantoni (Argentina)

România: Dedu 1 gol – Neagu 5/11, Pristăvița 2/5, Ostase 2/2, Perianu 2/7, Seraficeanu 2/3, Vizitiu 1/1, Pintea 1/2, Florica 1/1, Polocoșer 1/2,  Dache 0/3, Iuganu, Udriștoiu. Antrenor: Tomas Ryde

Rusia: Sedoykina 3 goluri, Lagina – Vyakhireva 5/10, Bobrovnikova 5/6, Kozhokar 3/3, Makeeva 3/4, Fomina 2/2, Kuznetsova 1/1, Sen 1/5, Gorshenina 1/1, Zhilinskaite 1/1, Illarionova 1/2, Frolova 1/5, Managarova 0/2, Malashenko 0/2. Antrenor: Martin Ambros.

Foto: ihf.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.