Bacăul dă lovitura în cupă la Baia Mare, după aruncările de departajare ! / Ce a spus Adrian Petrea după meci

CSM Bacău a întrerupt seria rezultatelor nefavorabile cu o victorie surprinzătoare în Cupa României, pe terenul lui Minaur Baia Mare, la capătul unui joc al cărui deznodământ s-a decis la aruncările de departajare. Minaur a intrat la pauză cu două goluri avans la capătul a 30 de minute echilibrate, apoi s-a desprins la 18-13 în minutul 36. Bacăul n-a depus armele și a egalat la 19 în minutul 50, trecând apoi în avantaj în minutul 53, 23-22. S-a mers cap la cap până la final, cele 60 de minute regulamentare încheindu-se la egalitate. La aruncările de departajare, băimărenii au ratat de două ori la primele 4 execuții, iar Alexandru Tărîță a transformat penalty-ul care a dus Bacăul în sferturi. Interesant e faptul că arbitrii Mârza și Nedelea au decis să se execute și ultima aruncare de la 7 metri, deși era clar că rezultatul nu mai putea fi schimbat. Poate că ar fi timpul ca regulamentele să fie rescrise pentru a nu mai lăsa loc de controverse și interpretări…

”Mă bucur că am depășit perioada mai puțin fastă cu această calificare în sferturile Cupei României, obținută pe terenul unei echipe foarte puternice. Am revenit de la minus 5 goluri în repriza secundă pentru că jucătorii noștri au respectat planul tactic și au dominat finalul de meci. Dincolo de victorie și de faptul că am marcat doar 23 de goluri, am văzut la sportivii noștri multă ambiție și determinare, asta mă bucură foarte mult și îi felicit pentru evoluție. Bucuria e imensă și cred că e mai mare decât dacă ne-am fi calificat după 60 de minute. Sperăm într-o tragere la sorți cât mai favorabilă, pentru a ne califica în Final 4”, a declarat, pentru Handbal Mania, antrenorul băcăuanilor, Adrian Petrea.

MINAUR BAIA MARE – CSM BACĂU 26-27 (14-12, 23-23), după aruncările de departajare Arbitri: Sebastian Mârza / Cristian Nedelea

Baia Mare: Ciobanu, Țenghe – Kotrc 7, Brajovic 6, Haiduc 4, Vojvodic 3, Buzle 3, Botea 1, Cristescu 1, Bera 1, Nagy, Mureșan, Căbuț, Coric, Cip, Bușecan. Antrenor: Stephane Plantin.

Bacău: Saldatsenka, Tamaș, Freiwald – Drăgan 8, Tărîță 5, Crnoglavac 3, Bologa 3, Păunică 2, Sadovyi 2, Tîrzioru 1, M. Cotinghiu 1, Păunescu 1, Serhel 1, Huta, Anton, Gal. Antrenor: Adrian Petrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.