Eșec usturător cu Suedia al naționalei feminine

Naționala feminină a suferit o nouă înfrângere categorică la mondialele din Japonia, de data aceasta în fața Suediei. Nimic n-a mers în jocul echipei noastre, Cristina Neagu a resimțit clar oboseala jocurilor de până acum, iar faza de atac arătat ca în meciul cu Spania, dominată de haos și numeroase greșeli.

România a început din nou ezitant în atac, cu ratări și pase greșite, Cristina Neagu a ratat pentru prima dată de la 7 metri, iar Suedia avea 4-0 în minutul 7. Handbalistele noastre au revenit și au înscris de 3 ori la rând în 2 minute, apoi Lorena Ostase a ratat șansa de a egala la 5 în minutul 13, pe contraatac. Am egalat la 6 în minutul 16, prin Seraficeanu, însă șablonul cu greșelile ofensive a revenit, iar Suedia s-a desprins la 9-6 în minutul 20 și la 13-8 în minutul 26. Echipa scandinavă a intrat cu 5 goluri avans la pauză, după o primă repriză slabă a României, cu un procentaj de reușită a aruncărilor de numai 47%.

Din păcate, miracolul din partida cu Ungaria nu s-a repetat, iar Suedia s-a desprins la 19-12 în minutul 38, diferența crescând la proporții deloc măgulitoare pentru echipa noastră. O înfrângere usturătoare, efect al unui joc slab, iar miercuri vom juca împotriva Japoniei pentru a evita ultimul loc în grupa principală.

SUEDIA – ROMÂNIA 34-22 (14-9) Arbitri: Cristian Lemes / Mathias Dosa (Uruguay)

Suedia: Torn, Idehn 2 goluri – Mellegard 7, Massing 5, Blohm 4, Gullden 4, Lindqvist 4, Hagman 4, Stromberg 3, Roberts 1, Lundstrom. Antrenor: Henrik Signell.

România: Dedu, Ciucă – Neagu 4/8, Udriștoiu 4/4, Pintea 4/6, Seraficeanu 2/3, Zamfirescu 2/3, Pristăvița 2/4, Ostase 2/3, Florica 1/2, Polocoșer 1/3, Perianu 0/1, Dache 0/1, Iuganu 0/1, Vizitiu 0/1. Antrenor: Tomas Ryde.

Foto: ihf.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.