Reșița produce surpriza la Bacău într-un final de Dosarele X / Declarații după meci

CSM Reșița a produs marea surpriză a primei etape din 2020 în Liga Zimbrilor. ”Lanterna roșie” a primului eșalon masculin a obținut joi seara, la Bacău, cea de-a doua victorie a sezonului, scor 27-26, după un meci în care handbaliștii bănățeni au crezut în permanență într-un rezultat favorabil, spre deosebire de adversarii lor.

După un început echilibrat, băcăuanii s-au desprins la 8-5 în minutul 15, însă Reșița a revenit și a egalat la 12 zece minute mai târziu, în fața unei apărări șvaițer și a unui Saldatsenka deloc inspirat între buturi. Gazdele au intrat cu avantaj minim la pauză, însă era clar că lucrurile nu merg bine în tabăra băcăuană. ”Sincer, nu ne interesează prea mult punctele de aici, noi am venit să jucăm și ce-o ieși, o ieși”, spunea la pauză președintele Reșiței, Cristian Pătru. Și chiar a ieșit ! Băcăuanii s-au desprins din nou la 3 goluri în mitanul secund, 19-16 în minutul 34 și 26-23 în minutul 49.

Iar de aici a început SF-ul. Elevii lui Adrian Petrea n-au mai înscris deloc în ultimele 11 minute, în care au avut și 4 minute de superioritate numerică. Au etalat, în schimb, toată gama de greșeli tehnice pe care le poți vedea de la minihandbal la old-boys. Reșițenii au simțit că e loc de puncte, s-au luptat pentru fiecare minge și au egalat la 26 în minutul 54. Au urmat 6 minute fără gol de ambele părți, Crnoglavac a comis o forțare ”de manual” în primele secunde ale ultimului minut, după care Bojan Butulija a cerut time-out cu 41 de secunde înainte de final, iar veteranul Dediu a marcat golul victoriei. Bacăul a avut șansa unui ultim atac, care s-a încheiat, însă, lamentabil, cu o pasă în aut a lui Serhel. Și așa Reșița s-a ales cu 3 puncte nesperate dar meritate, în timp ce Bacăul nu poate emite pretenții la play-off cu astfel de prestații.

CSM BACĂU – CSM REȘIȚA 26-27 (14-15) Arbitri: Ionuț Cazan / Gesur Suliman

Bacău: Saldatsenka, Freiwald – Păunică 4, Tîrzioru 4, Bologa 4, Drăgan 3, Crnoglavac 3, Serhel 3, Anton 2, Gal 1, Tărîță 1, Sadovyi 1, M. Cotinghiu, Huta, Iordachi, Șoldănescu. Antrenor: Adrian Petrea.

Reșița: Tevzadze, Simulescu – Mledenciu 7, Dobra 4, Trifkovic 3, Dediu 3, Bahan 3, Ignat 3, Laslo 1, Vulpe 1, Bărbuș 1, Santeiu 1, Heimbach, Starchenko, Belchite. Antrenor: Bojan Butulija.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *