Geniul Cristinei Neagu și forma Denisei Dedu au adus victoria CSM-ului în Norvegia

Vicecampioana CSM București a obținut o victorie muncită sâmbătă seara pe terenul lui Vipers Kristiansand, 25-23, după ce a suferit enorm, dar a avut un final foarte bun, care i-a adus două puncte mari. Trebuie menționat, însă, că echipa bucureșteană a greșit foarte mult pe faza de atac și numai geniul Cristinei Neagu, dublat de evoluția excelentă a Denisei Dedu, au făcut ca punctele să vină la București.

CSM-ul a început prost partida, iar Vipers avea 9-4 în minutul 14. Vicecampioana României a revenit în partea a doua a primei reprize, pe care a încheiat-o cu un handicap minim, după ce Cristina Neagu a înscris 7 din cele 11 goluri ale echipei sale, iar Denisa Dedu a avut 6 intervenții. Repriza secundă a însemnat o permanentă cursă de urmărire, presărată cu multe greșeli tehnice de ambele părți. CSM a egalat la 17 în minutul 44, moment urmat de 3 goluri consecutive ale gazdelor. Mai mult, în minutul 53, Vipers s-a desprins la 22-18, dar Cristina Neagu a marcat de 3 ori la rând, apoi o ”dublă” a Itanei Grbic și un nou gol al Cristinei a adus CSM-ului un nesperat avantaj de două goluri în minutul 59.

Finalul a fost de infarct, Tomac a redus avantajul CSM-ului la un gol, după care Crina Pintea a ratat de pe semicerc cu 56 de secunde înainte de final. Ea și-a răscumpărat, însă, greșeala, recuperând o minge vitală în apărare, la ultimul atac al gazdelor, iar oaspetele au avut ultimul atac. Adrian Vasile a cerut time-out și le-a cerut handbalistelor sale să nu riște nimic, iar Grbic a marcat ultimul gol al meciului cu 2 secunde înainte de ultimul fluier. CSM București a acumulat 7 puncte, iar pe 21 februarie va juca acasă cu FTC-Rail Cargo Hungaria.

VIPERS KRISTIANSAND – CSM BUCUREȘTI 23-25 (12-11) Arbitri: Jiri Opava / Pavel Valek (Cehia)

Vipers: Pedersen (11 intervenții) – Tomac 6, Aune 5, Jonasen 5, Andersen 3, Yttereng 2, Reistad 2, Refsnes, Waade, Morais. Antrenor: Ole Gustav Gjekstad.

CSMB: Dedu (14 intervenții) – Neagu 14, Lekic 3, Grbic 3, Omoregie 2, Cvijic 2, Pintea 1, Curea, Torstensson, Klikovac. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: Facebook CSM București

2 comentarii la „Geniul Cristinei Neagu și forma Denisei Dedu au adus victoria CSM-ului în Norvegia

  • 08/02/2020 la 22:23
    Permalink

    Multumesc pentru abundenta de informatii, mai ales ca este frig si… weekend (sau tocmai pentru asta). Felicitari pentru dedicatia si profesionalismul cu care scrieti despre handbal, este nevoie, cred ca multi se bucura de ceea ce faceti. Bravo!
    Abia astept sa ma abonez, cand va exista optiunea asta!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *