O nouă adversară din Danemarca pentru Gloria Bistrița în Cupa EHF

Marți, la Viena, a avut loc tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei EHF feminine. Gloria Bistrița se va confrunta cu gruparea daneză Herning-Ikast Handbold, câștigătoare a grupei D. Ikast ocupă în prezent locul 6 în prima ligă daneză, la 10 puncte de lidera Esbjerg, și îl are ca antrenor principal pe Mathias Madsen. În ediția precedentă a competiției, Ikast a ajuns în semifinale, după ce a eliminat-o în turul 3 preliminar pe SCM Râmnicu Vâlcea. În actuala ediție a Cupei EHF, viitoarea adversară a Bistriței a disputat două tururi preliminare, în care le-a eliminat pe HC Gomel (Belarus) și Nykobing (Danemarca). În faza grupelor, Ikast a obținut 3 victorii, un egal și două înfrângeri, una dintre ele foarte severă, 28-38 acasă, cu Lada Togliatti.

”La nivelul acesta al competiției aerul este destul de rarefiat, toate meciurile sunt grele. Poate că un adversar extrem de dificil în sferturi era Siofok KC dar și Thuringer HC si Herning Ikast Handbold sunt două formații foarte puternice ale Europei, obișnuite cu meciurile de mare performanță. Toate echipele care au venit din prima urnă pleacă cu prima șansă. Un avantaj pentru daneze e că joacă meciul retur acasă, însă noi avem șansa noastră și ne-o vom juca până la capăt” , a declarat Horațiu Pașca, antrenorul grupării bistrițene, citat de pagina de Facebook a clubului.

Prima manșă a disputei Gloria – Ikast va avea loc pe 29 februarie/1 martie, returul fiind programat o săptămână mai târziu. Celelalte dueluri din sferturi sunt: Kastamonu (Turcia) – Siofok (Ungaria), Lada Togliatti (Rusia) – Odense (Danemarca) și Podravka Vegeta (Croația) – Thuringer (Germania).

Foto: herningikasthaandbold.dk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *